Perakende sektöründe dev bir satın alma daha

Perakende sektöründe dev bir satın alma daha

Yerel market zincirleri oldukça hareketli. Anadolu'nun dört bir yanından birleşme ve satın alma haberleri geliyor.

Perakende sektöründe dev bir satın alma daha
16px
24px
27.06.2016 12:49
ABONE OLgoogle
Yerel market zincirleri içinde hızlı büyüyen Çağrı Semtler'in A-101'e satıldığı ve 2 bin personelin de A-101'e geçtiği iddia ediliyor

Yerel market zincirleri oldukça hareketli. Anadolu'nun dört bir yanından birleşme ve satın alma haberleri geliyor. Bu kez satış haberi İstanbul'dan geldi.

Yerel zincirler içinde son yılların en hızlı büyüyen isimlerinden biri Çağrı Marketler. Bir dönem Üsküdar Belediye Başkanlığı da yapan Mustafa Kara ve dört kardeşine ait olan Çağrı Marketler Zinciri'ne ait 46 mağaza var. Bu mağazalar hipermarket ayarında.

Çağrı Marketin ortakları 2012 yılında discount alanında faaliyet gösterebilmek için Çağrı Semt ismiyle ikinci bir market zinciri kurdu. Bu alandaki büyümeleri ise daha hızlı oldu. Haziran ayı itibariyle mağaza sayısı kontratı imzalanan 20 yerle birlikte 300'ü buldu. Çalışan sayısı sadece Çağrı Semtlerde 2 bini geçti. Şubelerinin önemli kısmı İstanbul Anadolu Yakası'nda olan Çağrı Semt'er İstanbul Avrupa yakası ve Kocaeli'de de faaliyet gösteriyor.

Kulislere göre Çağrı Semtler discount mağazacılıkta hızlı büyüyen A-101'e satılmış. Pazarlıklar tamamlanmış, Çağrı Semt'in 2 bin personeli de A-101'e geçiyormuş. Rekabet Kurumu'ndan onay bekleniyormuş. Onayın gelmesi halinde marketlerin ismi 1 Ağustos itibariyle A-101 olacakmış.

Bu arada perakende sektörünü takip edenler iyi bilir; A-101,2014 yılında yeni sahiplerine geçtikten bu yana çok agresif bir büyüme politikası izliyor. Memorial Hastanesi'nin de sahibi olan Turgut Aydın ve oğlu Yaşar Aydın markaya önemli yatırımlar yaparak mağaza sayısını kısa sürede 4 binin üzerine taşıdı. Şimdiye kadar A-101'ler hiç satın alma yapmamış bütün mağazaları kendileri açmıştı.

Çağrı Semtleri alarak ilk defa satın alma yoluyla büyümüş oldu. Hem de 300 şubeyi birden alarak. A-101'in bu hamlesinden sonra sektörün lideri BİM'den de bir atak bekleniyor. Liderlik yarışı bundan sonra satın almaları daha da hızlandırabilir.

Para Dergisi
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde