Pegasus hisseleri bir anda çakıldı sonra da....

Pegasus hisseleri bir anda çakıldı sonra da....

Pegasus hisseleri yüzde 9'un üzerinde değer kaybetti. Şirketin tahtası kapandı. Ardından değer kaybı yüzde 1.7'ye indi.

Pegasus hisseleri bir anda çakıldı sonra da....
16px
24px
18.05.2017 09:59
ABONE OLgoogle

Aniden yüzde 9'un üzerinde değer yitirdikten sonra işlem sırası kapanan Pegasus hisseleri tekrar işleme açılması ardından yüzde 1.7 ekside seyrederken, Reuters'a konuşan bir işlemci hareketin algoritmik işlemlerde gerçekleşen bir hatadan kaynaklanabileceğini belirtti.

Pegasus Havacılık hisselerinde işlemler KAP'a yapılan açıklamaya göre saat 10:46'da hisselerin aniden yüzde 9'un üzerinde gerilemesinin ardından devre kesiciler tarafından durduruldu.

Ani düşüş öncesi yüzde 0.8 ekside 17.17 liradan işlem gören hisseleri, 15.71 liraya kadar geriledikten sonra işleme kapandı. Tekrar işleme açılan hisseler yüzde 1.7 kayıpla 17.8 liradan işlem görüyor.

Bir işlemci, "Ani düşüşün sebebini bilmiyoruz ama hissenin bu kadar sert ve ani düşmesini gerektirecek bir sebep yok. Fat finger veya algoritmik işlemlerde gerçekleşen bir hatanın sebep olduğunu düşünüyoruz" dedi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde