Pegasus'a transfer olan Mehmet Nane'den ilk açıklamalar

Pegasus'a transfer olan Mehmet Nane'den ilk açıklamalar

CarrefourSa'dan ayrıldıktan sonra Pegasus'a CEO olan Mehmet Nane, şu anda 69 olan uçak sayılarını yıl sonunda 77'ye çıkaracaklarını, siparişte bekleyen 100'e yakın uçakları bulunduğunu söyledi.

Pegasus'a transfer olan Mehmet Nane'den ilk açıklamalar
16px
24px
06.04.2016 14:24
ABONE OLgoogle
Petrol fiyatlarındaki düşüşün, uçak bileti fiyatlarına yansıdığı, bu nedenle yolcuların 5 yıl önceki fiyatlara, hatta daha ucuza uçabildikleri bildirildi.     

Pegasus Hava Yolları Genel Müdürü Mehmet Nane, yaptığı açıklamada, firma olarak geçen yıl ortalama 22,3 milyon yolcu taşıdıklarını, bunun yaklaşık 13 milyonunun iç hatlarda kalan kısmının da dış hatlarda uçtuğunu belirtti.

Nane, şu anda 69 olan uçak sayılarını yıl sonunda 77'ye çıkaracaklarını, siparişte bekleyen 100'e yakın uçakları bulunduğunu söyledi.

Çok geniş bir coğrafyaya sahip Türkiye'de havacılığın önünün açık olduğunu ifade eden Nane, İstanbul'dan Van'a ulaşılabilen sürede Varşova'ya, Viyana'ya da gidilebildiğini anlattı. Nane, "Türkiye'nin bir ucuyla diğer ucu arasında ciddi bir uzaklık var. O yüzden de zamandan kazanmak için insanlar hava yolu taşımacılığını tercih ediyor. Çünkü dijitalleşen dünyada, zaman artık her şey olmaya başladı." diye konuştu. 

Nane, insanların artık çok hareket ettiğine dikkati çekerek, şöyle konuştu:

"Mobilleşme hayatımıza dijitalleşmeyle, cep telefonlarıyla girdi. İnsanların bir noktadan bir noktaya hareketi arttı. Bundaki ana etkilerden biri 1980 yılından sonra şehirleşmenin artmasıyla birlikte şehre göçün artması ve daha sonra dönem dönem Anadolu'ya yani topraklara, memlekete dönüş olgusu iç mobilizasyonu da hareketlendirdi. Ana hareket nedenlerinden bir tanesi bu."

Bugün ile 80'li yıllar karşılaştırdığında, şehirleşmenin yüzde 30 civarında arttığının görüldüğünü belirten Nane, kente göçenlerin memleketleriyle bağlarını koparmadıklarını, gidip gelmeyi sürdürdüklerini, bunun yurt içinde mobilleşmeyi artırdığını anlattı.

Petrol fiyatlarındaki düşüş

Petrol fiyatlarındaki düşüşün, uçak bilet fiyatlarına yansıdığına değinen Nane, "Akaryakıt fiyatlarının düşüşü, fiyatların artmasını engelliyor. Bizim sadece tek maliyetimiz akaryakıt değil ama önemli bir maliyet. Akaryakıt fiyatlarının düşmesi, uçuş fiyatlarının zamlanmasını engelliyor. O yüzden yolcularımız 5 sene önceki fiyata bugün de uçabiliyor, hatta daha ucuza uçabiliyor." dedi.

"Herkesin uçma hakkı var"

Yolculara tavsiyelerde de bulunan Nane, "Yolculara şunu söylemek istiyorum; eğer önceden planladığınız bir seyahatiniz varsa çok uygun fiyatlarla sizleri uçurabiliriz. O yüzden son günü, son haftayı beklemeyin. Şimdiden planınızı yapabildiyseniz eğer, gelin internetten biletinizi alın siz de ucuza uçun. Herkesin uçma hakkı var." ifadelerini kullandı.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde