Pegasus Esas'dan başvurdu

Pegasus Esas'dan başvurdu

Pegasus, şirket hisselerinin İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nda (İMKB) işlem görmesi için resmi halka arz başvurusunda bulundu.

Pegasus Esas'dan başvurdu
16px
24px
18.03.2013 14:26
ABONE OLgoogle

Pegasus Hava Yolları ve mevcut ortaklardan Esas Holding A.Ş., şirket hisselerinin İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nda (İMKB) işlem görmesi için resmi halka arz başvurusunda bulundu.

 Pegasus Hava Yolları'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, 2012 yılında yurt içi ve yurt dışında gerçekleştirdiği haftalık ortalama bin 800 uçuş ile 13.6 milyon yolcu taşıyan havayolu şirketinin halka arz işlemi, şirketin yeni hisselerinin halka arzı ile Esas Holding'in havayolu şirketindeki mevcut hisselerinin bir kısmının ikincil halka arzından oluşması bekleniyor.
 
HALKA ARZA İŞ YATIRIM ARACILIK EDECEK
 
Halka arza tek yetkili global Koordinatör ve ortak talep Toplayıcı olarak Barclays Bank PLC ve ulusal koordinatör ve artak talep toplayıcı olarak İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş.,aracı kuruluş olarak görev yapacak. Halka arzın gerçekleşmesi ve İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'na kotasyonu için, Kurul, IMKB ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü de dahil olmak üzere tüm düzenleyici makamların onaylarının alınmış olması gerekecek. Halka Arzın piyasa şartlarına bağlı olarak 2013'ün ikinci çeyreğinde tamamlanması bekleniyor.
 
HALKA ARZ GELİRİ UÇAK FİLOSU VE UÇUŞ AĞININ GENİŞLETİLMESİNDE KULLANILACAK
 

Halka arzın ilk gelirlerinin, şirketin uçak filosunun ve uçuş ağının genişletilmesinin finansmanı, likidite pozisyonunun güçlendirilmesi ve şirket genel ihtiyaçları için kullanılması bekleniyor. Halka arza ilişkin kesin zamanlama, büyüklük ve yapı ile ilgili konular ilerleyen günlerde açıklanacak.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde