Patronlar Kulübü iktidarda nasıl bir koalisyon istiyor?

Patronlar Kulübü iktidarda nasıl bir koalisyon istiyor?

Türkiye, 7 Haziran seçimlerinin ardından kurulacak olan koalisyonu merakla beklerken, patronlardan ilginç bir ziyaret geldi.

Patronlar Kulübü iktidarda nasıl bir koalisyon istiyor?
16px
24px
16.06.2015 08:21
ABONE OLgoogle
Türkiye, 7 Haziran seçimlerinin ardından kurulacak olan koalisyonu merakla beklerken, patronlardan ilginç bir ziyaret geldi. Patronlar kulübü olarak bilinen TÜSİAD, bugün CHP ve MHP liderleri ile görüşecek.

TÜSİAD yöneticileri yarın da Başbakan Ahmet Davutoğlu ile bir araya gelecek. TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Cansen Başaran-Symes başkanlığındaki TÜSİAD Yönetim Kurulu Heyeti, Ankara’da siyasi parti liderlerini ziyarete CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile başlayacak. Heyet iki gün sürecek olan Ankara ziyaretinde Meclis‘e giren 4 siyasi partiden HDP dışındaki üç partinin genel başkanları ile bir araya gelecek.

HDP’ye ZİYARET ERTELENDİ

TÜSİAD heyeti, liderlere yapacağı ziyaretlerde seçimler sonucu temsil yeteneği yüksek bir parlamentonun oluşmasından duyduğu memnuniyeti dile getirecek. Bu durumun başta ekonomi olmak üzere her alanda Türkiye’nin önünü açacak bir hükümetin kurulması için bir fırsat olarak görülmesini vurgulayacak.

Ankara ziyareti kapsamında bugün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile bir araya gelecek olan heyet, çarşamba günü de Başbakan ve AKP Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ile bir görüşme gerçekleştirecek. TÜSİAD heyetinin, HDP Eş Genel Başkanlarının seçim sonrası teşekkür ziyaretleri kapsamında Ankara dışında olmaları nedeniyle HDP ziyaretinin ileri bir tarihte gerçekleştirilmesinin planlandığı belirtildi.

İŞ DÜNYASI CHP’Yİ İKTİDARDA İSTİYOR

Patronlar Klübü TÜSİAD’ın sıcak bakacağı koalisyon formülünde ise mutlaka CHP’nin olması gerektiği görüşünü paylaştığı ifade ediliyor. Seçim sonrası ekonominin, seçim öncesine göre daha canlı olacağı beklentisi içindeki iş dünyasında da gözler koalisyon hükümetinde.

Ekonomi çevrelerine göre CHP’nin yer alacağı bir hükümette ekonominin patronluğunun Kemal derviş’e verilmesi gerekiyor. Koalisyon protokolünde ekonominin sorumluluğunun CHP’de olmasını isteyen TÜSİAD’ın Kılıçdaroğlu ile yapacakları görüşmede de bu yönde mesajlarını iletmesi bekleniyor.

PATRONLAR DERVİŞ’E SICAK

Seçimlere iki buçuk ay kala Türkiye’ye gelen eski ekonomiden sorumlu bakan ve Brooking Enstitüsü Direktörü Kemal Derviş Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmüştü. Derviş Kılıçdaroğlu’nun olası bir CHP iktidarında ekonomiden sorumlu başbakan yardımcısı görev teklifini kabul etmişti. Kılıçdaroğlu Derviş ile hem Türkiye hem dünya sorunlarını görüştüklerini Derviş’in ekonomiye katkıları ve Türkiye’yi krizden çıkarma aşamasındaki çabalarının hem CHP hem de bütün Türkiye tarafından takdirle anıldığını belirtmişti.

Güler Yılmaz/Taraf
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde