Patentli meyveci: 1 Milyon TL sermayeli şirket kurdu?

Patentli meyveci: 1 Milyon TL sermayeli şirket kurdu?

Ünlü patent firması sahibi Bursa’da kiraz, ayva, elma ve erik bahçeleri kuracak ve işletecek

Patentli meyveci: 1 Milyon TL sermayeli şirket kurdu?
16px
24px
06.12.2013 13:33
ABONE OLgoogle
Türkiye’de patent konusunu ilk gündeme getiren isimleri sayın dersek, ilk akla gelen isimlerden biri kuşkusuz Kemal Yamankaradeniz olur. Yamankaradeniz, Türkiye ekonomisinin serbest liberal modele geçmeye çalıştığı 1983 yılında bu işin önemini fark ederek Destek Patent’i Bursa’da kurdu. 
 
Geçen zaman içinde patent önem kazandıkça, birçok markanın yolu Destek Patent’ten geçer oldu. 
 
Firma, bugün Bursa, Ankara ve İstanbul başta olmak üzere yedi ilde, kendi şubelerindeki 200 personeliyle hizmet veriyor. Patentle adı özdeşleşen Kemal Yamankaradeniz, bu kez bambaşka bir alana adım atıyor. Patentin üstadı tarım sektörüne giriyor.
 
Geçtiğimiz hafta 1 milyon TL sermaye ile Destek Modern Tarım Sanayi ve Ticaret A.Ş. unvanlı bir şirket kuran Yamankaradeniz’in Bursa’da kiraz, ayva, elma ve erik bahçeleri kuracak ve işletecek.
 
Yamankaradeniz’i yeni şirketiyle ilgili aradık, ancak kendisine ulaşamadık. Bize gelen bilgilere göre, tecrübeli patentçi Bursa dışında da meyvecilik yatırımları yapacakmış…
 
Para dergisi
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde