Passolig ısrarı derbiyi de vurdu

Passolig ısrarı derbiyi de vurdu

Galatasaray ve Fenerbahçe, bugün sezonun ilk derbisine çıkıyor.

Passolig ısrarı derbiyi de vurdu
16px
24px
18.10.2014 04:54
ABONE OLgoogle
Galatasaray ve Fenerbahçe, bugün sezonun ilk derbisine çıkıyor. Türk Telekom Arena’daki maç 19.00’da başlayacak. Sarı-kırmızılı kulüp Passolig dayatması nedeniyle tribünlerin boş kalmasından endişeli. Dün akşama kadar sadece 7 bin bilet satıldı
 
Galarasaray-Fenerbahçe derbisinde de tribünler boş kalacak gibi. Yeni sezona Passolig ile başlanırken tribünlerde yeterince seyirci olmaması ilk 5 hafta çokça tartışıldı. NTV Spor ekibi Türk Telekom Arena’da bilet satışlarını inceledi. Sarı-kırmızılılarda derbiye 30 saatten biraz fazla bir süre kala yapılan araştırmada satılan bilet miktarının oldukça düşük olduğu ortaya çıktı.

7.700 BİLET SATILDI

22 bin kombineden geriye kalan yaklaşık 30 bin biletten dün sadece 7.700’ü satılmıştı. Yetkililer, maç günü gerçekleşecek satışlarla derbide yaklaşık 40 bin taraftarın olmasını beklediklerini söylüyorlar. Bu da tribünlerin yaklaşık yüzde 30’unun boş kalacağı anlamına geliyor.

Bu arada derbi günü metro çalışmayacak. Stada ulaşım ücretsiz otobüslerle sağlanabilecek.

UMUT'DAN FENER'E 8 GOL

 Bugüne kadar Ankaragücü, Trabzonspor ve Galatasaray formalarıyla 23 kez Fenerbahçe karşısında sahaya çıkan Umut Bulut, bu maçlarda 8 gol buldu. Galatasaray forması ile 4 maçta Fenerbahçe’ye karşı şans bulan Umut’un 2 golü bulunuyor. Trabzonspor ve Manisaspor formalarıyla Fenerbahçe filelerine beş gol göndermeyi başaran Burak Yılmaz, Galatasaray formasıyla bu mutluluğu 1 kez yaşarken, Selçuk ise 11 Fenerbahçe derbisinde 3 defa gol sevinci yaşadı.

DERBİDE YOĞUN GÜVENLİK

Türk Telekom Arena’da saat 19.00’da başlayacak olan derbi maç için güvenlik önlemleri had safhada. 1200 özel güvenlik, 1000 Çevik Kuvvet ve 630 kadro personeli( 400’ü ücretli polis memuru ) olmak üzere 1630 Emniyet personeli görev yapacak. Derbi maç için gerekli tedbirler saat 15.00’den itibaren alınacak ve stat girirş kapıları 16.00’dan itibaren açılacak.

RAKAMLARLA GALATASARAY FENERBAHÇE

» İlk 5 haftada Fenerbahçe toplam 74, Galatasaray 67 şut çekti. » Her iki takımda 5 hafta itibariyle en çok şut atan oyuncu Wesley Sneijder (15) » Galatasaray adına en çok pas yapan oyuncu Selçuk İnan (335), Fenerbahçe adına en çok pas yapan oyuncu Gökhan Gönül (274) » Galatasaray’da hücum bölgesinde en çok topla oynayan oyuncu Selçuk İnan (134), Fenerbahçe’de Caner Erkin (166) » Galatasaray’da ceza alanı içinde en çok topla oynayan oyuncu Burak Yılmaz (20), Fenerbahçe’de Dirk Kuyt (30)  Taraf
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde