Paris'te soyulan prens kim çıktı?

Paris'te soyulan prens kim çıktı?

Fransa'nın başkenti Paris'in kuzeyinde önceki gece konvoyu saldırıya uğrayan Suudi prensin kimliği ortaya çıktı.

Paris'te soyulan prens kim çıktı?
16px
24px
20.08.2014 05:49
ABONE OLgoogle
Paris'te soyulan Suudi prensin, Kral Fahd'ın oğlu Abdülaziz olduğu ortaya çıktı. 250 bin euroyu saldırganlara kaptıran Prens, İbiza'daki tatil planını bozmadı

 Fransa'nın başkenti Paris'in kuzeyinde önceki gece konvoyu saldırıya uğrayan Suudi prensin kimliği ortaya çıktı. Fransız ve Arap medyasına göre, hedef alınan konvoy, 2005'te hayatını kaybeden Kral Fahd'ın oğlu Prens Abdülaziz'e aitti.

Paris'te alışveriş yaptıktan sonra İbiza adasına gitmekte olan Prens, saldırıya rağmen tatil planını bozmadı. Paris'in merkezinde ve Eyfel Kulesi'ne yakın mesafede yer alan Four Seasons George-V Oteli'nde konaklayan Prens Abdülaziz'in, lüks alışveriş mekânlarına yakın olmasından dolayı burayı tercih ettiği bildirildi.

Prens Abdülaziz'in diplomatik zırhı sayesinde yüklü miktarlarda nakitle Paris'e gidip geldiği kaydedilirken, saldırganların gasp ettiği 250 bin euroluk miktarın, Prens'in bir haftalık harcamasına denk geldiği iddia edildi. Prens'in konvoyunun saldırıya uğramasının ardından Fransız yetkililerin Suudi Arabistan Kralı Abdullah'ı arayarak özür dilediği ve olayın en kısa zamanda aydınlatılacağı sözü verdiği açıklandı.

Paris'teki Suudi Arabistan Büyükelçiliği binasından çıktıktan sonra Bourget Havaalanı'na doğru hareket eden konvoyun önü yerel saatle 21.00 sularında silahlı saldırganlar tarafından kesilmişti. Konvoydaki bir minibüse el koyan saldırganlar 250 bin euro tutarında nakit para ve evrakı çaldıktan sonra kayıplara karışmıştı. Fransız polisi, çalınan evrakın diplomatik özelliği olmadığını belirtti. 
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde