Papa Franciscus Türkiye'de: Hangi marka araca bindi?

Papa Franciscus Türkiye'de: Hangi marka araca bindi?

Katolik aleminin ruhani lideri Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus, Türkiye'ye geldi.

Papa Franciscus Türkiye'de: Hangi marka araca bindi?
16px
24px
28.11.2014 14:19
ABONE OLgoogle
Papa Franciscus ve beraberindeki heyeti taşıyan İtalya havayolları Alitalia’nın kendisine tahsis ettiği ve üzerinde Papalık arması bulunan özel uçak, saat 12.50'de Esenboğa Havalimanı'na indi. Karşılamada askeri kıta hazır bulundu.

 Papa, uçakta yaptığı açıklamada "Türkiye, sınırındaki çok sayıda mülteciye kucak açmış bir ülkedir" dedi.

İLK DURAK ANITKABİR OLDU

 Katolik aleminin ruhani lideri Vatikan Devlet Başkanı Papa Francis'in Ankara'daki ilk durağı Anıtkabir oldu. Papa Françesko, mesafe uzun olduğu için Aslanlı Yol’dan yürümeden Atatürk’ün mozolesine çelenk bıraktı.

Papa Anıtkabir’e kırmızı beyaz karanfillerle hazırlanmış ve üzerinde  İngilizce “Pope Francis” yazan çelengi bıraktıktan sonra geri geri giderek, yaklaşık bir dakika anıtmezar önünde bekleyip dua etti. Saygı duruşunun ardından Misak-ı Milli Kulesi’ne geçen Papa, özel deftere duygularını yazıp imzaladı.

Saray'ın ilk yabancı konuğu

İlk ziyaretini Anıtkabir'e gerçekleştirecek olan Papa Françis daha sonra Kaç-Ak Saray'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşecek. Papa daha sonra Başbakan Ahmet Davutoğlu ile bir araya gelecek.

Mercedes'e değil Passat'a bindi

Papa Françesko Ankara Esenboğa Havalimanı’nda Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu tarafından karşılandı. Büyük VİP Salonu’nda bir süre dinlenen Papa için iki makam aracı bekletildi. Birisi zırhlı Mercedes, diğeri ise Volkwagen Passat modeliydi.

Türkiye’ye gelmeden önce makam aracı olarak Fiat Albea modelini tercih eden Papa’ya, güvenlik nedeniyle bu model bir aracın tahsis edilemeyeceği ancak daha mütevazı bir araç verileceği bildirilmişti.

Papa ise Esenboğa Havaalanı’nda zırhlı Mercedes yerine yine zırhlı olan Volkswagen Passat tipi makam aracına binmeyi tercih etti. Papa’nın tercih ettiği Volkwagen’ın Türkçe tercümesi “Halk Arabası”. Ancak bu tabir daha çok Vosvos’lar için kullanılıyor.
 
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde