PKK tırlardan 4 Bin Dolar 'vergi' alıyor

PKK tırlardan 4 Bin Dolar 'vergi' alıyor

Bölücü terör örgütü PKK, Afrin bölgesine giren araçlardan 4 bin dolara kadar ulaşan miktarlarda haraç toplamaya başladı

PKK tırlardan 4 Bin Dolar 'vergi' alıyor
16px
24px
16.08.2017 22:09
ABONE OLgoogle

Kanlı terör örgütü PKK’nın Suriye uzantısı olarak da bilinen YPG-PYD kontrolünde Afrin’de ilan edilen “kanton” yönetimi, Suriye rejiminden ayrı olarak, bölgeye giren araçlardan “vergi” toplamaya başladı.

Sözcü'den Zeynep Gürcanlı'nın haberine göre, Afrin’de, komşu İdlib ya da Halep’den gelen araçlardan, büyüklüklerine göre vergi alınıyor. Buna göre, Afrin bölgesine giren her araçtan 50 ile 100 dolar, ton başına ise 120 dolar vergi alınıyor. Bölgeye yüklü giren tırlardan alınan vergi ise 4 bin dolara ulaşabiliyor.

Türkiye sınırında YPG-PYD kontrolünde, birbirinden coğrafi olarak ayrı iki bölge bulunuyor. Sınırın güneydoğusundaki Kobani bölgesinde ABD üsleri yer alıyor. Sınırın güneybatısındaki Afrin’de ise terör örgütü PKK’nın uzantısı YPG-PYD’nin ilan ettiği “kanton yönetimi” var.

ERDOĞAN AFRİN’E PEK ÇOK KEZ OPERASYON SİNYALİ VERDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz iki yıl içinde pekçok kez Afrin’e operasyon sinyali vermiş, “bir gece ansızın gelebiliriz” ifadesini bile kullanmıştı.

Ancak terör örgütü PKK ile bağlantılı PYD-YPG kontrolündeki bu bölgeye Mehmetçik’in doğrudan operasyonu olmadı. Sadece, zaman zaman Afrin’den Türkiye sınırlarına karşı açılan ateşlere karşılık, bölge TSK tarafından tank ve havanlarla vuruldu.

 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde