PKK’dan Barzani’ye 250 milyon $’lık fatura

PKK’dan Barzani’ye 250 milyon $’lık fatura

Terör örgütü PKK’nın Kerkük-Yumurtalık petrol boru hattına düzenlediği saldırı nedeniyle Kuzey Irak yönetiminin 1 aylık memur maaş tutarı olan 250 milyon dolar zarar ettiği bildirildi

PKK’dan Barzani’ye 250 milyon $’lık fatura
16px
24px
04.08.2015 05:30
ABONE OLgoogle
Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Doğal Kaynaklar Bakanlığı, terör örgütü PKK’nın, Kerkük-Yumurtalık petrol boru hattına  düzenlediği saldırı nedeniyle IKBY’nin 250 milyon dolar zarar ettiğini açıkladı.

Bakanlığın resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, “Petrol boru hattı, Kürdistan bölgesinin ana gelir kaynağıdır. Memur maaşları bu hattan ihraç edilen petrolün geliriyle temin ediliyor. Kürdistan hükümetine ve halkına buradan elde edilen gelirle katkı sağlanıyor. Bu boru hattı, Kürdistan’ın bölgedeki her türlü olumsuz gelişmeye karşı tek dayanağıdır” ifadesi kullanıldı.

27 Temmuz’dan itibaren düzenlenen bir çok saldırı sonucu boru hattının kullanılamaz hale getirildiği ve petrol sevkiyatının tamamen durdurulduğu kaydedilen açıklamada, saldırı nedeniyle bölge ekonomisinin uğradığı zarara değinildi. Açıklamada, şöyle denildi:

“Kürdistan bölgesinin boru hattına yapılan saldırı Türkiye’ye çok az bir zarar verdi. Türkiye’nin zararı, sadece nakilden elde edilen gelir oldu. Söz konusu zararın yüzde 99’u Kürdistan bölgesinedir. Kürdistan’a verilen zarar ise 250 milyon dolardır. Bu rakam, Peşmerge, asayiş güçleri ve İçişleri Bakanlığı çalışanlarının bir aylık maaşına tekabül ediyor. Kürdistan boru hattına yapılan bu anlamsız saldırılar durmalıdır. Bunun Kürdistan halkının yaşamına ve güvenliğine ciddi bir etkisi olmaktadır.”

Barzani çıkışınca çark ettiler

Enerji Bakanı Taner Yıldız, basın toplantısında İran’dan gelen doğalgaz boru hattına ve Kerkük-Yumurtalık petrol boru hattına düzenlenen PKK’nın saldırılarını değerlendirirken, “Kerkük-Yumurtalık ham petrol boru hattına saldırıda bulunuldu. Barzani’nin çıkışı üzerine ‘O hattı biz bombalamadık’ dediler. Tespitlerimiz var, PKK yaptı bunu. İran’dan gelen doğalgaz hattını patlattılar, tamiratı tamamlandı ve İran’dan gaz akışı başladı” ifadesini kullandı.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde