PKK, Ciner'in 30 işçisini kaçırdı

PKK, Ciner'in 30 işçisini kaçırdı

Silopi İlçesi'nde termik santrale kömür çıkaran bir şantiyeyi bu sabah basan PKK'lı teröristler, 15 işçi ve 15 özel güvenlik görevlisini kaçırdı.

PKK, Ciner'in 30 işçisini kaçırdı
16px
24px
25.07.2015 07:03
ABONE OLgoogle
Silopi İlçesi'nde termik santrale kömür çıkaran bir şantiyeyi bu sabah basan PKK'lı teröristler, 15 işçi ve 15 özel güvenlik görevlisini kaçırdı. Bu kişileri 6 kilometre uzağa götürüp serbest bırakan teröristler, 10'u kamyon olmak üzere 13 aracı da yakarak kaçtı. PKK, dün akşam da 3 sağlık görevlisini kaçırmıştı.

Silopi'nin Görümlü ve Çalışkan beldeleri arasındaki Cudi Dağı'nda bulunan Silopi Elektrik A.Ş.'ye ait termik santrale kömür çıkartan özel bir şirketin şantiyesine baskın düzenleyen kalabalık PKK'lı grubu, özel güvenlik görevlilerini ve çalışanları etkisiz hale getirdi. Şantiyedeki 10 kamyon, 1 iş makinesi ve 2 servis aracını da ateşe verip yakan PKK'lılar, 15 işçi ile 15 özel güvenlik görevlisini yanlarına alarak bölgeden uzaklaştı. 

SERBEST BIRAKILDILAR

Olayın duyulması üzerine bölgede operasyon başlatılırken, PKK'lı teröristler kaçırdıkları 30 kişiyi 6 kilometre uzaklıkta serbest bıraktı. 

Aynı şantiyeyi 4 gün önce de basan PKK'lı teröristler iş makinelerini ateşe vermiş, kaçırdıkları 2 işçiyi ise daha sonra serbest bırakmıştı.

KAÇIRDIĞI SAĞLIK GÖREVLİLERİNİ SERBEST BIRAKTI

Erzurum'un Tekman İlçesi'nde ambulansla göreve giderken PKK'lı teröristlerce kaçırılan 112 sağlık ekibi, 10 saat sonra serbest bırakıldı. 

Tekman'daki 112 Acil Servis'te görevli sağlık ekibi, dün gelen hamile hasta ihbarı üzerine ilçeye en uzak mesafedeki Çukuryayla Köyüne doğru yola çıktı. Saat 18.00 sıralarında sağlık ekibini taşıyan 25 SE 735 plakalı ambulansla GPS (küresel konumlama sistemi) bağlantısı kesildi. PKK'llar tarafından kaçırılan ambulans şoförü, hemşire ve acil tıp teknisyeni bugün saat 04.00 sıralarında Tekman ilçesine bağlı Hacıömer köyü yakınlarında serbest bırakıldı. 

İl Sağlık Müdürü Serhat Vançelik, "3 görevlimizin de sağlık durumları iyi. Olay sonrası ailelerine haber verilmişti. İfadelerine başvuruldu, şu an aileleriyle birlikteler" diye konuştu. 

Aynı şantiyeyi 4 gün önce de basan PKK'lı teröristler iş makinelerini ateşe vermiş, kaçırdıkları 2 işçiyi ise daha sonra serbest bırakmıştı. 

Park Holding iştiraklerinden olan Silopi Elektrik Üretim A.Ş. 2003 yılında Şırnak/Silopi’de kuruldu..
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde