Özilhan'dan ilginç açıklamalar: En büyük ortağımız Devlet

Özilhan'dan ilginç açıklamalar: En büyük ortağımız Devlet

Sorunlu bir sektör olsa da Anadolu Efes’i satmayı düşünmediklerini belirten Tuncay Özilhan, “En önemli ortağımız da devlet. Önemli miktarda vergi topluyoruz. Devlet de bu vergiden memnun” diye konuştu

Özilhan'dan ilginç açıklamalar: En büyük ortağımız Devlet
16px
24px
30.01.2015 07:23
ABONE OLgoogle
Anadolu Efes’in kendi yarattıkları bir marka olduğunu kaydeden Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, “Ülke bazında birtakım sorunlar olabiliyor ama biz 40 senedir bu işin içindeyiz. Uzun vadeli bakıyoruz” diyerek içecek grubundan çıkmayı düşünmediklerini söyledi. “Açık ve net. Sorunlu bir sektör” diyen Özilhan, mücadele ederek ve gerekli yatırımları yaparak devam edeceklerini belirtti.

MİGROS İLE 3 SAC AYAĞIMIZ OLACAK

Efes’in tüketiciye ulaştırıldığında tüketilen bir mamul olduğunu vurgulayan Özilhan, “En önemli ortağımız da devlet. Önemli miktarda vergi topluyoruz. Devlet de bu vergiden memnun” diye konuştu.

Migros satın almasının kendilerini 4-5 sene meşgul edeceğini kaydeden Özilhan, bu süre boyunca yeni sektör ve iş arayışlarının olmayacağını ifade etti.

Migros’u alana kadar işlerinin yüzde 75’inin Coca Cola İçecek’ten (CCİ) geldiğini söyleyen Özilhan “Migros ile 3 eşit sac ayağımız olacak. İşin yüzde 85’i bu üçünden gelecek” dedi. Migros ile beraber çok daha büyük bir perakendeciliğin içine girdiklerini söyleyen Özilhan, “Tüketiciye dokunan, ürettiğimiz ve sattığımız birçok mal perakendeye gayet uygun. Elimizdeki işleri derinlemesine büyütme ve geliştirme projemiz var” dedi.

Sektörlerde azalma olabilir mi? sorusuna Özilhan şu cevabı verdi: “Yolda olabilir. Yolda bırakabileceğimiz işlerimiz var ama şu anda herhangi bir stratejik çalışmamız yok. Şu anda büyüteceğimiz işlerimiz var. Ama yolda cazip teklifler olursa döner bakarız.”
Migros’ta yüzde 10’luk opsiyonlarını kullanıp kullanmayacaklarının sorulması üzerine de Özilhan, “24 aylık bir opsiyonumuz var. Opsiyonu kullandığımız takdirde yüzde 50’ye geleceğiz. Ondan sonraki aşamada halka satarak çıkacak. Tahmin ediyorum onlar da çıkarken böyle bir ortaklığın kendilerine daha fazla değer yaratacağına inanıyorlar” diye konuştu.

TÜRKİYE GELECEĞİNİ DAHA İYİ PLANLAMALI

Türkiye’nin geleceğini şekillendirirken daha planlı olması gerektiğine inandığını kaydeden Özilhan, “Türkiye’nin her şeyden evvel stratejik sanayileşme projesini ortaya koyması lazım. Şehirleşmeden, sosyal yapıya, sanayileşmeden ticarete kadar birçok konuda Türkiye’nin iyi planlanmadığını düşünüyorum. Artık orta vadeli planlama da yetmiyor. Altını daha sektörel bazda iyi doldurmak gerek diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

ÇOCUKLARA KALAŞNİKOF DEĞİL BASKET TOPU

Artan terör olaylarını da değerlendiren Özilhan, “Olaylardan herkesin gerekli dersi çıkarması lazım” dedi. Özilhan, “Çocuklar eline Kalaşnikof yerine basketbol topu alsa ne güzel olur” diye konuştu.
Sefer Yüksel/Habertürk
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde