Özel hareket polisi 40 Milyon Dolarlık kuryeyi soydu!

Özel hareket polisi 40 Milyon Dolarlık kuryeyi soydu!

JİTEM’in şüpheli para ve uyuşturucu trafiğiyle hatırlanan Cizre’de, 40 milyon dolar taşıyan kurye, biri özel harekat polisi üç kişi tarafından soyulmak istendi.

Özel hareket polisi 40 Milyon Dolarlık kuryeyi soydu!
16px
24px
18.12.2014 06:13
ABONE OLgoogle
JİTEM’in  şüpheli para ve uyuşturucu trafiğiyle hatırlanan Cizre’de, 40 milyon dolar taşıyan kurye, biri özel harekat polisi üç kişi tarafından soyulmak istendi. Ancak Ankara, olayın büyütülmemesini istedi.

Geçmişte derin devletin harekat sahası olan ve JİTEM’in şüpheli para ve uyuşturucu trafiğiyle gündeme gelen Cizre, şimdi Susurluk benzeri yapılanmaları barındıran bir skandalla çalkalanıyor. İddiaya göre, geçtiğimiz günlerde Cizre’de yaşanan ünlü bir şirkete ait kurye aracını soyma girişiminin altından, bir özel harekatçı polis ile iki arkadaşı çıktı.

Irak’ta faaliyet gösteren bir Türk şirketi mutad olarak Şırnak’a karayolu kuryesi ile para yolluyor. Her seferinde kurye aracı ile 30-40 milyon doların transferi gerçekleştiriliyor. Transfer işlemlerinde ise her defasında değişik araçlar ve şoförler kullanılıyor. Araçlarla para taşıma işi, bölgedeki birçok güvenlik birimi tarafından da biliniyor.

Söz konusu şirketin kuryelerinden birisi yaklaşık 10-15 gün önce silahlı soygun girişimine maruz kaldı. Enerji alanında Kuzey Irak’ta iş yapan şirketin kurye aracının önü, yaklaşık 10 gün önce Silopi-Şırnak yolunda kar maskeli, kalaşnikoflu 3 kişi tarafından kesiliyor. Şahıslar zorla indirdikleri şoförü yere yatırarak araçta arama yapmaya başlıyor.

Ancak her zaman para yüklü olan aracın boş olduğunu görünce şok yaşıyorlar. Ardından şoförü ve aracı orada bırakarak kaçıyorlar. Şirket adına çalışan araç şoförü ise hemen polisi arıyor ve başına gelenleri anlatıyor. Devreye Şırnak Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler giriyor. Olayla ilgili bir ekip oluşturularak, operasyon başlatılıyor.

ŞOFÖR, ADAMLARI TANIYOR

Olay kısa süre içinde tüm güvenlik birimleri tarafından öğreniliyor. Yani, bilgi paylaşımı çerçevesinde, olay jandarma ve MİT birimlerine de aksediyor. Tüm birimler, doğrudan veya dolaylı olarak 40 milyon dolarlık para transferi yapan aracı soymak isteyenlerin peşine düşüyor. Soruşturma sürdüğü esnada şikayetçi olan kurye, Habur Sınır Kapısı otoparkında kendisini gasp etmeye çalışan kişileri görüyor. Ve hemen polisi arıyor.

Gelen KOM ekipleri bahse konu üç kişiyi yakalıyor. Bu kişilerin ev ve araçları aranıyor. Aracın bagajında 1 adet kalaşnikof tüfek, 1 adet Uzi suikast silahı ve 1 adet 6,35 mm çapında Beretta tabanca ile sahte plakalar, kar maskeleri ve 2 adet polis yeleği ele geçiriliyor.

KRİZ BAŞLIYOR

Bu kişilerin kimlikleri hakkında ise ilginç bilgilere ulaşıldı. O.İ. isimli kişinin Şırnak Özel Harekat Şube Müdürlüğü’nde görevli polis olduğu diğer iki kişinin de yine bu polisin arkadaşları olduğu tespit ediliyor. Bu gelişme üzerine durum Ankara’ya bildiriliyor.

Ankara 4 Aralık’ta olayın büyütülmemesi ve kayıtlara da adi bir olay olarak geçmesi için talimat veriyor. Olay basit yaralama olarak dosyaya işleniyor. Şahıslar da kurye aracının kendilerini sıkıştırdığını, bu nedenle aracı durdurarak arama yaptıklarını öne sürüyor.

Ancak olayın tüm güvenlik birimlerine aksetmiş olması dosyanın kapatılmasını zorlaştırıyor. Bu durum Ankara ile Cizre hattında bir “Susurluk pazarlığı”ın yaşanmasına yol açıyor. Pazarlığın sürdüğü, dosyanın kapatılamadığı öğrenildi.

Hüseyin Özay/Taraf
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde