Özdemir Sabancı suikasti faili Fehriye Erdal'a 30 yıl hapis cezası

Özdemir Sabancı suikasti faili Fehriye Erdal'a 30 yıl hapis cezası

Sabancı suikasti faillerinden firari Fehriye Erdal'a 30 yıl hapis cezası verildi.

Özdemir Sabancı suikasti faili Fehriye Erdal'a 30 yıl hapis cezası
16px
24px
05.12.2016 14:25
ABONE OLgoogle

Belçika yargısı, Türkiye'de işlediği suçlardan dolayı gıyabında yargılanan Sabancı suikastı faillerinden Fehriye Erdal’a 30 yıl hapis cezası verdi.  

1996 yılında iş adamı Özdemir Sabancı suikastını düzenledikten sonra yurt dışına kaçan Fehriye Erdal, Türkiye'de işlediği suçlardan Belçika'da yargılanıyordu. 

DHKP-C üyesi Fehriye Erdal Türkiye'de işlediği suçlardan dolayı Belçika'da gıyaben yargılandı. Savcılık Fehriye Erdal için Türkiye'de işlediği suçlardan dolayı 30, terör örgütü üyeliği suçundan dolayı 15 yıl ağır ceza talep etti.
 
Mahkeme heyeti firari olan Sabancı suikastı faillerinden Fehriye Erdal'ı 30 ağır hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi. Terör örgütü üyeliği suçundan vereceği kararı ise 2 Ocak tarihinde gerekçeli kararla birlikte açıklayacağı öğrenildi.

Fehriye Erdal kimdir?

Şubat 1977 doğumlu Devrimci Halk Kurtuluş Partisi-Cephesi (DHKP-C) üyesi Fehriye Erdal 1996 yılında Özdemir Sabancı'nın uğradığı suikastin faillerinden biri olarak yargılanıyordu. İddiaya göre Fehriye Erdal bir TIR'ın kasasında Türkiye'den Belçika'ya kaçtı. Belçika'nın Knokke kentinde 1999 yılında çıkan yangın sonucunda sahte pasaportla yakalanan engel bir yıla yakın bir süre cezaevinde kaldıktan sonra serbest bırakılmıştır. 2000 yılında ev hapsine alınan Erdal için Türkiye iade talebinde bulunmuş ancak Belçika bu talebi reddetmişti.

Türkiye'de işlediği suçlardan dolayı Belçika'da yargılanan Erdal'ın en az 30 yıl ağır hapse mahkûm edilmesine karar verildi. Halen kaçak durumunda olan Erdal'ın yargılanması gıyaben yapıldı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde