Özdemir Sabancı'nın katili 20 yıl sonra yakalandı

Özdemir Sabancı'nın katili 20 yıl sonra yakalandı

Türkiye'nin kırmızı bültenle aradığı, Özdemir Sabancı suikastı sanığı, DHKP-C’li İsmail Akkol ile örgüt üyesi Fadik Adıyaman, dün Aydın Söke’de yakalandı.

Özdemir Sabancı'nın katili 20 yıl sonra yakalandı
16px
24px
03.02.2016 07:32
ABONE OLgoogle
Türkiye'nin kırmızı bültenle aradığı, Özdemir Sabancı suikastı sanığı, DHKP-C’li İsmail Akkol ile örgüt üyesi Fadik Adıyaman, dün Aydın Söke’de yakalandı.

Sahilde geceledikleri, sabah saatlerinde ise Eskişehir’e gitmek için Söke otogarına geldikleri belirlenen Akkol ile Adıyaman, örgüt üyelerinin Türkiye’ye geçtiği bilgisi üzerine önlem alan polisler tarafından fotoğraf eşleşmelerinden ve ayakkabılarının çamurlu olmasından dolayı tanındı.

SİLAH VE MÜHİMMAT

Üstleri ve yanlarındaki bagajlarında yapılan aramalarda bir uzun namlulu tüfek, bir roketatar, bir elbombası, canlı bomba düzeneği ile çok sayıda mühimmat ele geçirildi. Gözaltına alınan şüphelilerden birinin, Sabancı suikastının şüphelisi İsmail Akkol, diğerinin ise DHKP-C’li Fadik Adıyaman olduğu ortaya çıktı.

Ele geçirilen elbombası ve roketatarların üzerindeki elektrikli ısıtıcının da kamuflaj amaçlı kullanıldığı, yakalanan iki zanlının teknik takipten kurtulmak için üzerinde cep telefon sim kartlarının bulunmadığı iddia edildi.

İki şüphelinin Eskişehir’e giden yolcu otobüsüne dikkat çekmemek için Didim Garajı’ndan değil, yoldan bindiği ortaya çıktı.

EYLEM İÇİN TÜRKİYE’DE

Otobüs içinde bilet kesilemediğinden Söke Garajı’na gelindiğinde görevliler iki kişiye yazıhaneye girip bilet almasını istedi. Akkol ve Adıyaman, Eskişehir’e bilet alıp yeniden otobüse bindi. Söke Emniyet Müdürlüğü ekipleri otobüsü garajdan çıkarken durdurup, iki şüpheliyi gözaltına aldı. 

Akkol ve Adıyaman’ın, Yunanistan’ın Sisam Adası’ndanTürkiye’ye sızdıkları, şişme botla Eşek Adası’dan Didim’e gelerek, daha sonra Söke’ye geçtikleri bildirildi. İki şüphelinin, buradan İzmir’e, daha sonra da trenle eylem amaçlı Ankara’ya gitmeyi planladıkları öne sürüldü.

Parmak izi vermek istemeyen ve sağlık kontrolüne direnen İsmail Akkol ile Fadik Adıyaman, saat 19.00 sıralarında Devlet Hastanesi'ne götürülüp sağlık kontrolünden geçildi. Aydın Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'ne getirilen ve parmak izi alınan Akkol ve Adıyaman'ın, İstanbul'a mı götürüleceği, Aydın'da mı adliyeye çıkarılacağı henüz belli olmadı.

SABANCI CİNAYETİ SANIĞI

Akkol, Ocak 1996’da Özdemir Sabancı, Nilgün Hasefe, Haluk Görgün’ün öldürüldüğü silahlı saldırının faillerindendi. Akkol ayrıca, 1995’te İstanbul Maslak’ta 2 jandarma erinin şehit edilmesi olayının faili olarak da aranıyordu. 
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde