Özdemir Sabancı cinayetinde sona doğru

Özdemir Sabancı cinayetinde sona doğru

Sabancı Holding Yönetim Kurulu üyesi Özdemir Sabancı'nın Sabancı Center’da öldürülmesine ilişkin yargılanan İsmail Akkol hakkındaki dava karar aşamasına geldi.

Özdemir Sabancı cinayetinde sona doğru
16px
24px
22.11.2016 07:49
ABONE OLgoogle

Sabancı Holding Yönetim Kurulu üyesi Özdemir Sabancı, ToyotaSA Genel Müdürü Haluk Görgün ve sekreter Nilgün Hasefe’nin 9 Ocak 1996 günü Levent’teki Sabancı Center’da öldürülmesine ilişkin yargılanan İsmail Akkol hakkındaki dava karar aşamasına geldi.

Mahkeme heyeti, davaya ilişkin görüşünü hazırlaması için dosyanın duruşma savcısına gönderilmesine karar verdi. İstanbul 18’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu sanık İsmail Akkol katıldı. 

Özdemir Sabancı'nın katili 20 yıl sonra yakalandı

Mahkeme kararı olmasına rağmen cezaevinde dijital ortamda dosyayı incelemesine izin verilmediğini savunan Akkol, ailesi tarafından getirilen kitapların OHAL nedeniyle cezaevine alınmadığını da belirterek “Sabah, ‘Kitap veremiyoruz’ diyorlar. Öğleden sonra Diyanet’in kitabını burnumuza dayıyorlar” dedi. 

AKYÜREK’TEN TEHDİT ŞİKÂYETİ

10 aydır bir hücrede tek başına tutulduğunu belirten Akkol, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklanan hâkim ve savcıların da tecritten şikâyetçi olduklarını ifade ederek şunları söyledi: “Diyorlar ki ‘idareye söyleyelim de bu duvarlardan birini yıksınlar. Tek başına olmak çok zor.’ Bunu diyenler, insanları tutuklayıp cezaevine gönderen hâkim- savcılar. Bir önceki duruşmada cezaevi ring aracında iki kişi vardı. Araçtan inerken ‘iyi akşamlar’ dedim. Kim olduklarını daha sonra öğrendim. Onlardan biri (eski polis şefi) Ramazan Akyürek’miş. ‘İsmail Akkol beni tehdit etti’ diye şikâyet etmiş. ‘İyi akşamları’ tehdit diye algılayan bir adam.”

İsmail Akkol’un tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme heyeti, davaya ilişkin görüşünü hazırlaması için dosyanın duruşma savcısına gönderilmesine hükmederek duruşmayı erteledi.  Ayşegül Usta/Hürriyet

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde