Otomotivde güzel haberler verilecek, iki markanın üretim üssü ..

Otomotivde güzel haberler verilecek, iki markanın üretim üssü ..

Otomotivde iki markanın en önemli üretim üslerinden biri haline gelme hedefinde olduklarını bildiren Bakan Zeybekci, bu konuda sonbaharda güzel haberler vereceklerini açıkladı.

Otomotivde güzel haberler verilecek, iki markanın üretim üssü ..
16px
24px
16.08.2017 12:46
ABONE OLgoogle

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, son dönemde gündemde olan 'faiz' konusu, makroekonomik veriler ve Avrupa'daki yumurta krizine değindi. Zeybekci ayrıca otomotiv sektöründe 2 önemli markanın en önemli üretim üssü olmayı planladıklarını bildirdi.

Zeybekci, A Haber televizyonunda katıldığı canlı yayında, "Haziran'da işsizliğin tek haneye düşmesini bekliyoruz. Hedefimiz bunun kalıcı bir şekilde yüzde 10'un altında tek haneli rakamlarda kalması" dedi.

"Üçüncü çeyrekte 2016'daki eksi büyümenin de baz etkisiyle yüzde 7'nin oldukça üzerinde bir büyüme, yüzde 7.5 belki biraz daha geçebiliriz. 2017'de yüzde 6'yı konuşan bir büyüme olabilir" değerlendirmesini yapan Zeybekci, "Bu yıl yüzde 6 ve üzerinde büyüme ortalamasına giderken, faizleri ve enflasyonu yükseltmeden bunu yapabileceğimizi göstereceğiz. Bu sene içinde yıl sonuna doğru enflasyonda da tek hanede makul bir seviyeye gelmek hedefimiz" diye konuştu.

Bakan Zeybekci, 'faiz' konusunda şunları söyledi "Enflasyonla ilgili olumlu sonuçlar, tek hanede kalıcı hale gelmemiz, istihdamla ilgili olumlu sonuçlar almamız ve ikinci çeyrek büyümesinde de cesaret veren bir sonuç çıktığında Türkiye'de faizin önce fiili olarak piyasada, pazarlarda kendiliğinden aşağı gelmeye başladığını göreceğiz. Bu yönlenmeyi hızlandırmak da TCMB'ye düşecektir. Mevcut faiz seviyeleri yatırımları destekleyen bir faiz oranı değildir, bunu aşağı çekmek lazım"

Yumurta krizi Türkiye için fırsat

Zeybekci, "Avrupa'daki yumurta krizi Türkiye için bir fırsat; Türkiye'de yumurta ve tavuk etinde ihracat ve satışla ilgili bir sıkıntı yok" açıklamasını yaptı.

Otomotivde güzel haberler verilecek

Otomotivde iki markanın en önemli üretim üslerinden biri haline gelmek hedefinde olduklarını söyleyen Zeybekci, "Bu konuda sonbaharda güzel haberler olacaktır. Biri geniş bir ticari modelini burada yapacak, dünyada merkezi haline getirecek; bir tanesi de binek araçlarda..." bilgisini paylaştı.

Almanya ile siyasi kriz

Almanya ile son dönemdeki bazı gelişmeleri yorumlayan Zeybekci, "Hiç etkilenmiyoruz desek yanlış olur" dedi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde