Otomatik BES mi? Tam bir hayal kırıklığı!

Otomatik BES mi? Tam bir hayal kırıklığı!

TSB, BES'teki otomatik katılımcıların yüzde 57'sinin sistemden çıktığını belirtti

Otomatik BES mi? Tam bir hayal kırıklığı!
16px
24px
04.08.2017 05:45
ABONE OLgoogle

Türkiye Sigorta Birliği (TSB), Perşembe günü yayınladığı basın bülteninde, Türkiye'de otomatik BES katılımcılarının yüzde 57'sinin sistemden çıktığını belirtti.

Daha önce konuyla ilgili Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Şimşek de otomatik katılımlı BES’te cayma hakkının beklentileri aştığını belirtmiş ve yeni bir düzenlemeye işaret ederek “Belki bir miktar ince ayar gerekebilir” demişti.

Sistemdeki cayma oranının beklentilerinin “çok üzerinde” kaldığını söyleyen Şimşek, “Bu konuda oturup tekrar dünya uygulamalarına bakıp bir iyileştirmeye gidebiliriz. Belki bir miktar ince ayar gerekebilir” diyen Şimşek, gönüllü katılımın olduğu sistemde 6.3 milyon civarında katılımcının bulunduğunu ve ciddi bir birikimin oluştuğunu söylemişti.

Otomatik katılımlı BES’e ise 2.6 milyon kişinin dâhil olduğunu belirten Başbakan Yardımcısı, şu ana kadar tasarruf edilen miktarın 750 milyon lira tutarında olduğunu kaydetmişti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde