Otokar hisselerinde 'Altay' baskısı! Neden düşüyor?

Otokar hisselerinde 'Altay' baskısı! Neden düşüyor?

Otokar hisseleri şirketin prototipini geliştirdiği Altay tankının seri üretim adetlerinin ötelendiği endişesiyle %7'nin üzerinde kayıpta

Otokar hisselerinde 'Altay' baskısı! Neden düşüyor?
16px
24px
08.03.2017 14:38
ABONE OLgoogle

Otokar hisseleri şirketin prototipini geliştirdiği muharebe tankı Altay'ın seri üretimin adetlerinin ötelendiği beklentisiyle yüzde 7'nin üzerinde geriledi.

Altay tankının prototipini geliştiren Otokar, 250 adet tankın seri üretimine geçmesi için Savunma Sanayi Müsteşarlığı'na (SSM) geçen yıl teklif sundu.

Traktör üreticisi TÜMOSAN yapamadı! Altay tankı motorsuz kaldı

SSM tarafından yeni yayımlanan 2017-2021 yılı stratejik planında ise seri üretim sözleşmesinin bu yıl imzalanacağı, ancak 2021 yılı sonuna kadar 35 adet üretim planlandığı belirtildi. Seri üretim sözleşmesinin nihai adet büyüklüğü ise raporda yer almadı.

İş Yatırım analisti Esra Şirinel, "SSM'nin raporunda üretim programının biraz ötelendiği görülüyor. Otokar seri üretim ihalesini alsa bile, bilançoya yansımasının gecikmeli olacak gibi gözüküyor, baskı yaratıyor" dedi.

Ali Koç açıklama yaptı, Otokar hisseleri uçtu

Adının açıklanmasını istemeyen diğer bir analist ise çarpanlara bakıldığında hisselerin fiyatının doygun olduğuna dikkat çekerek, "Hissenin fiyatının içinde uzun süredir seri üretim kontratını alacağı beklentisi vardı. Bu beklentileri oynatacak haber akışı hisseleri baskı altında bırakıyor" dedi.

Otokar hisseleri 131 liraya kadar geriledikten sonra saat 1147 itibariyle yüzde 7.6 kayıpla 133.1 liradan işlem görüyor.

Aynı saatte BIST-100 endeksi ise yüzde 0.8 ekside bulunuyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde