Oto pazarları neden kapanıyor?

Oto pazarları neden kapanıyor?

Yıllardır İstanbul’da ikinci el otomobil alım – satımında başrol oynayan otopazarları tek tek kapanıyor.

Oto pazarları neden kapanıyor?
16px
24px
08.03.2016 12:38
ABONE OLgoogle
Ümraniye otopazarı ile başlayan süreç İstanbul’un en eski ve bilinen oto pazarı Altunizade Papyon ile devam ediyor.

Papyon geçtiğimiz günlerde kepenklerini indirerek Altunizade ikinci el oto pazarını sessiz sedasız kapatma kararı aldı. Peki ikinci elde İstanbul’un klasiği haline gelen bu oto pazarları neden kapanıyor?

İstanbul Anadolu yakasının en eski oto pazarı Altunizade, diğer ismiyle Papyon kapandı. Yıllarca galeri esnafının ve vatandaşın araçlarını alıp sattığı açık oto pazarı artık kapalı. Altunizade Papyon 2. El oto alın satımı denildiğinde ilk akla gelen pazarlardan birisiydi.

Ancak iddalara göre Papyon’un gelişime ayak uyduramaması , alt yapısının yetersizliği, tuvaletlerinin temiz olmaması, ailelerin son yıllarda rahatsız ve taciz edilmeleri sebebiyle gidememesi, mescid ve dinlenme alanlarının olmaması, aracıyla gelenler için park alanlarının olmaması kararın alınmasında önemli rol oynadı. Çünkü çıkan bu tür haberler iyi esnaf ve tüketicilerin pazardan ayağını kesmesine neden oldu. Son bir yıldır neredeyse sadece Anadolu esnafının alışveriş yaptığı , vatandaşların uğramadığı Altunizade Papyon her geçen gün düşen satışlar sebebiyle Oto Pazarını kapatma kararı aldı.

KARTAL OTO PAZARI DA KAPANABİLİR Mİ?

İstanbul Anadolu Yakasının bir diğer oto pazarı ise Kartal’da. Ancak Kartal Oto Pazarınında Altunizade Papyon ile benzer sıkıntıları yaşadığı sık sık gündeme geliyor. Gelişime ayak uduramayan ve yetersiz bir alanda hizmet vermeye çalışan Kartal Oto Pazarına özellikle vatandaşın tepkisi çok büyük. Alanın yetersizliği yüzünden Oto Pazarına aracını sokamayan vatandaşlar, yol kenarlarına araçlarını koyarak satmak zorunda kalıyor. Bu kez de trafiği engellemek suçundan ya ceza yiyor ya da aracını alarak alternatif Pazar arayışına giriyor. Dolayısıyla gelişime ayak uyduramayan Karta Oto Pazarı da her geçen gün güç kaybediyor. Söylentiler arasında çok yakın zamanda Kartal’ın da kapanacağı yönünde..

İSTANBUL’DA OTO PAZARI OLMAYACAK MI?

Peki oto alım satımında büyük bir ihtiyaç olan Oto Pazarları İstanbul Anadolu Yakasında artık olmayacak mı? Geçtiğimiz yıl sektöre büyük bir farkındalık yaratarak giren İstanbul Park Oto Pazarı (İPOP) Satış ve Pazarlama Direktörü Cevat Kabataş’a göre Oto pazarları her zaman ihtiyaç olmaya devam edecek. Ancak kendisini yenileyemeyen, tüketicinin memnuniyetini gözetmeyen, yeterli altyapıya sahip olmayan Oto Pazarları ne yazık ki teker teker kapanacak. 

OTO PAZARI KONUSU  BASİT BİR İŞ DEĞİL

Oto Pazarlarında yaşanan bu olumsuz sürecin kriz değil bir yenilenme süreci olduğunu belirten Cevat Kabataş,  “Son gelişmeler gösteriyor ki artık Oto Pazarı işi sanıldığı kadar basit değil. Bir arazi kiralarım arabalar gelir gider, bende günlük kirama bakarım demekle olmuyor. Bilinçli tüketici artık çok daha fazlasını istiyor. Bir oto pazarına girdiğinde güven duymak istiyor. Dolandırılmayacağını, kap kaç esnafla muhattap olmayacağını, teknoloji ile entegre bir yapının içine gireceğini ve en önemlisi aile olarak rahatça dolaşıp her türlü ihtiyacını karşılayabileceği yerlere gitmek istiyor. Tüketici yer yok diye kapıda kalmak istemiyor ya da oto park sorunu yüzünden polisle karşı karşıya kalıp, ceza yemek istemiyor. Bu yüzden bu beklentilerinin karşılanmadığı yerlerden uzaklaşıp, bizim gibi altyapısı güçlü modern tesisleri tercih ediyor. Bu yüzden Ümraniye, Altunizade gibi İstanbul’un klasikleşmiş Oto Pazarları müşteri bulamayıp kepenk indirirken İPOP her geçen gün büyüyor” dedi

OTO PAZARLARI TEK TEK KAPANIRKEN VATANDAŞLAR NEDEN İPOP’a  AKIN EDİYOR

•    İPOP İstanbul Park Oto Pazarı, klasik oto pazarlarından farklı olarak sadece Pazar günleri değil haftanın 7 günü sabah 08:00 -18:00 saatleri arasında hizmet veriyor. 
•    Araçlarıyla gelenler için ücretsiz misafir oto park alanları sunuyor
•    70.000 m2 alan ve 3.100 araç kapasitesi ile kimseyi kapıda bırakmıyor
•    Türkiye’nin en büyük otomotiv markalarının ana bayilerinin ikinci el satış ofisleri bulunuyor.
•    Tüketici dilediği kadar aracını 31 Mart’a kadar ücretsiz olarak satışa sunabiliyor. 
•    Araç teşhir etme konusunda herhangi bir sınırlama getirmiyor ve tüm hizmetler ücretsiz.
•    Aracın 9 adet fotoğrafı çekildikten sonra bilgisayardan bir Araç Tanıtım Kartı veriliyor ve www.ipopturkiye.com sitesinde tüm Türkiye’ye online satış imkanı da sunuluyor. 
•    İPOP’da, hizmet veren dükkanlardan alınan tüm araçlara 1 yıl veya 20.000 km uzatılmış araç garantisi hediye ediliyor. 
•    Müşteri aldığı aracı 10 gün içerisinde değiştirmek isterse, 2 bin kilometreden fazla yol yapmamak ve aracı aldığı gibi getirmek şartıyla değiştirebiliyor. 
•    Ailelerin kendilerini rahat ve güvende hissedeceği tüm alt yapı bulunuyor
•    Tüketiciler araç alırken aile bireyleri ve ya kendilerinin araçları test edeceği alanlar bulunuyor
•    Çocukların ve eşlerin dinlenebileceği, rahatça zaman geçirebileceği tesisler bulunuyor
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde