Osmangazi’de şimdi de kira kontratı iddiası

Osmangazi’de şimdi de kira kontratı iddiası

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Osmangazi Köprüsü ile ilgili yeni bir iddiayı dile getirdi. Devletin 40 bin araç garantisi verdiği Osmangazi Köprüsü tartışmasına, AVM ve benzin istasyonları da eklendi.

Osmangazi’de şimdi de kira kontratı iddiası
16px
24px
01.11.2016 21:54
ABONE OLgoogle

Tarhan, güzergah üzerindeki AVM ve benzin istasyonlarının kira kontrat bedellerinin, 40 bin araç garantisi üzerinden, yüksek değerle yapıldığını, ancak araç geçiş sayısı düşük kaldığı için para kazanamayan esnafın isyan edip, dava açmaya hazırlandığını bildirdi.

KAMU ZARARDA

Tarhan konuyu TBMM gündemine de taşıdı ve Ulaştırma, Denizcilik ve Habercilik Bakanı Ahmet Arslan'ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi de verdi. Tarhan şunları söyledi:

Osmangazi'deki dev zarar için Bakan ne dedi?

“Osmangazi Köprüsü, ihale sürecinden bu yana pek çok belirsizlik ve kamuyu zarara uğratan sözleşme hükümleri ile gündeme geldi. Köprünün yapım ihalesini alan firmaya 40 bin araç geçişine dair taahhütte bulunulmuştu. Şimdi de köprü güzergahında olan AVM ve benzin istasyonları ile belli sayıda araç geçişinin garanti edildiğine dair iddialar var. Bunun yanında feribot ve körfez yollarında kamyon geçişlerinin yasaklanacağı, kamyonlar için tek yol güzergahın Osmangazi Köprüsü olacağı da ifade ediliyor. Tüm bu iddiaların doğruluğunu öğrenmek istiyoruz. Bu tip yap-işlet-devret modeli ile yapılan projelerde sürecin son derece şeffaf bir şekilde yürütülmesi gerekiyor.”

Osmangazi Köprüsü'nde geç, geçme 40 dolar

KAÇ İSTASYON VAR ?

Tarhan, Bakan Aslan'a da ‘'Osmangazi Köprüsü güzergahında kaç AVM ve benzin istasyonu bulunmaktadır? AVM ve benzin istasyonları ile belli sayıda araç geçişinin taahhüt edildiği bir sözleşme imzalanmış mıdır? Ne kadar araç geçiş taahhüdünde bulunulmuştur? Taahhüdün yerine getirilmemesi durumunda nasıl bir cezai şart öngörülmektedir? Köprü'nün kullanımının arttırılması için feribot ve körfez geçişinin kamyonlara yasaklanması söz konusu mudur?” sorularını yöneltti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde