Osmanbey tekstilcileri ihracatta 69 ili solladı

Osmanbey tekstilcileri ihracatta 69 ili solladı

Osmanbey, 2015 yılı Ocak-Mayıs ayı dönemindeki 5 aylık ihracat performansı ile 69 ili geride bıraktı

Osmanbey tekstilcileri ihracatta 69 ili solladı
16px
24px
23.06.2015 13:15
ABONE OLgoogle
Osmanbey Tekstilci ve İşadamları Derneği (OTİAD) Yönetim Kurulu Başkanı İlker Karataş, "Osmanbey, 2015 yılı Ocak-Mayıs ayı dönemindeki 5 aylık ihracat performansı ile 69 ili geride bıraktı" dedi. 

OTİAD, yaptığı yazılı açıklamayla, derneğin dün akşam geleneksel iftar yemeği düzenlediğini duyurdu. Açıklamada yer alan bilgilere göre, etkinlikte konuşan Başkan Karataş, iş dünyasının kafasında 7 Haziran seçimlerinin ardından "Acaba ne olacak?", "Hükümet kurulacak mı?",  "Yanı başımızda sürüp giden savaş bitecek mi?", "Dolar düşecek mi?"  gibi soruların bulunduğunu ve bunlara cevap arandığını belirterek, büyük resme bakıldığında Türkiyenin kritik bir dönemden geçtiği yorumunda bulundu. 

Karataş, çevrede yaşanan olayların Türkiye'ye etkilerine değinerek, şunları kaydetti: 

"İster istemez Türkiye, sınırlarının hemen ötesinde olanlardan doğrudan ya da dolaylı olarak etkileniyor. Böyle olunca, sadece komşu ülkeler ve pazar açısından baktığımızda bile Türkiye'nin ihracat rakamlarının 2015 yılı ile birlikte düşüşe geçmiş olması anlaşılabilir bir durum olarak karşımıza çıkıyor. 7 Haziran'da kazasız belasız bir seçim atlattık. OTİAD olarak partilerimizden yapıcı ve olumlu siyaset anlayışı ile diyalog ve uzlaşma yönünde gayret göstermelerini beklediğimizi buradan ifade etmek istiyorum. Bunun için de öncelikle siyasi parti çıkarları bir kenara bırakılarak, Türkiye'nin gerçeklerine uygun yapısal reformları sürdürebilecek, kalıcı barışı sağlayacak koalisyon hükümetine tüm kesimleri destek vermeye çağırıyorum." 

Konuşmasında OTİAD üyelerine de çağrıda bulunan Karataş, Ekonomi Bakanlığı'nın gösterdiği çabaya dikkati çekerek, 2008 tarihli Tasarım Tebliği'nde yapılan değişiklikle hazır giyim firmalarına tasarıma yatırım yapmayı teşvik eden  önemli destekler sunulduğu, bunun da Osmanbey için çok önemli bir fırsat olduğu değerlendirmesinde bulundu.  

OTİAD üyelerinin ve Osmanbey'in 2015 Ocak-Mayıs ayı dönemindeki beş aylık ihracat toplamının 614 milyon 683 bin dolar olarak gerçekleştiğini anımsatan Karataş, "Tekstil ve hazır giyimde Türkiye'nin ve İstanbul'un en önemli toptan alışveriş merkezi Osmanbey, bu ihracat performansı ile 69 ilden daha fazla dış satım gerçekleştirdi ve 5 aylık ihracat performansı ile 69 ili geride bıraktı. Eğer İstanbul bir moda kenti olacaksa bu, dünya üzerinde 154 ülkeye ihracat yapan Osmanbey'den başlayacaktır" değerlendirmesinde bulundu. 
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde