Osman Gökçek’e bir darbe daha

Osman Gökçek’e bir darbe daha

Ankara Ticaret Odası’nın (ATO) Ekim ayında yapılması planlanan seçimleri Nisan 2018 tarihine ertelendi

Osman Gökçek’e bir darbe daha
16px
24px
19.09.2017 11:41
ABONE OLgoogle

ATO’da Emine Erdoğan’ın kuzeni Gürsel Baran ile Melih Gökçek’in oğlu Osman Gökçek arasındaki mücadele sürerken Gökçek’e karşı peş peşe kararlar devreye girdi.

Osman Gökçek’in ATO seçimlerini kazanmak için çok sayıda şirket kurdurduğu iddiaları sonrasında ATO seçimlerine müdahale geldi. Önce Kanun Hükmünde kararname ile yeni kurulan şirketin seçimlerde oy kullanabilmesi içi 2 yıl süre şartı getirildi. Bu yolla Gökçek’in kurdurduğu iddia edilen şirketlerin oy kullanmalarının önü kesildi.

Dün Resmi Gazete’de yayınlanan bakanlar Kurulu kararı ile de ATO’nun Ekim 2017’de başlayıp Kasım 2017’de tamamlanması gereken organ seçimleri 2018 yılının Nisan ayına ertelendi.

Seçimlere bir ay kala yapılan bu değişikliğin hedefinde Gökçek olduğu vurgulanırken, ATO yönetimine yakın çevrelerde, “Gökçek’e bir mesaj veriliyor. Ama o mesajı almamakta direniyor. Aslında Gökçekler bu kavga ile büyükşehir belediye başkanlığı pazarlığı yürütme peşinde. Ama böyle giderse belediye başkanlığını bir daha rüyasında görecek. O koltuktan kalkınca da altta ne varsa ortaya çıkar. Şu anda bilinenler bile her şey için yeterlidir” yorumları yapılmaya başlandı. Düne kadar sırtında bir ceketi olmayanların şimdi yüz milyonlarla oynamasının sırrı tartışılırken, bu paraların asıl sahiplerinin bilindiğini kaydeden çevreler, “Artık yeter. Bu işe bir son vermenin zamanı geldi de geçiyor bile”

 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde