Osman Gazi inşaatında sona gelindi

Osman Gazi inşaatında sona gelindi

İstanbul-İzmir arasını 3,5 saate indirecek olan Osman Gazi Köprüsü'nün inşaatında son aşamaya gelindi.

Osman Gazi inşaatında sona gelindi
16px
24px
30.05.2016 06:10
ABONE OLgoogle
İstanbul-Bursa-İzmir otoyolunun en önemli parçası olan Osman Gazi Köprüsü'nde son aşamaya gelindi. Köprü üzerindeki parçaların işçiler tarafından paslanmayı önleyici özel boya ile kaplanmasının ardından asfaltlama çalışmalarına geçileceği bildirildi. Köprünün kısa sürede asfaltlanması ile birlikte Ramazan Bayramı'ndan önce trafiğe açılması planlanıyor.

60 DAKİKALIK YOLU 6 DAKİKAYA İNECEK

252 metre yüksekliğe sahip dev ayakları ve 550 metre uzunluğundaki iki ayak arası açıklığı ile dünyanın en büyük dördüncü asma köprüsü olma özelliğini taşıyan Osman Gazi Köprüsü, deniz seviyesinden 65 metre yükseklikte 3 gidiş, 3 geliş ve 1 hizmet şeridi ile trafiğe açılacak.

İstanbul'dan İzmir'e giden sürücülerin yaklaşık 60 dakikada geçtiği İzmit Körfezi geçişini 6 dakikaya indirecek olan Osman Gazi Köprüsü ve bağlantı yolları ile birlikte İstanbul-Bursa-İzmit Otoyolu projesinin büyük bir bölümü tamamlanmış olacak.

12 MİLYAR LİRA HARCANDI

Yapım çalışmalarının devam ettiği Gebze-Gemlik kesiminde yüzde 94, Gebze-Orhangazi-Bursa kesiminde yüzde 87, Kemalpaşa-İzmir kesiminde ise yüzde 84 olmak üzere projenin tamamında yüzde 67 oranında fiziksel gerçekleşme sağlandı. Toplam 7 bin 918 personel, bin 634 iş makinesinin çalıştığı projede bugüne kadar kamulaştırmalar dahil 12 bin 911 milyar TL harcandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile eski Başbakan Davutoğlu, İzmit Körfez Geçişi Son Tabliye Yerleştirme ve İstanbul-İzmir Otoyolu Yalova Altınova-Bursa Gemlik arasındaki bölümün açılış törenine katılmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Körfez Geçiş Köprüsü'nün adının 'Osman Gazi Köprüsü' olarak belirlendiğini açıklamıştı.

3. KÖPRÜ'DE SON KAYNAĞI YAPMIŞLARDI

İki kıtayı üçüncü kez buluşturan Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde son tabliye Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Davutoğlu ile beraberindeki heyet tarafından yerleştirilmişti.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde