Ortalığı karıştıran reklama Murat Ülker'den ilk açıklama

Ortalığı karıştıran reklama Murat Ülker'den ilk açıklama

Ülker'in 1 Nisan için hazırlayıp sosyal medyada paylaştığı reklam ortalığı karıştırdı. Murat Ülker açıklama yaptı...

Ortalığı karıştıran reklama Murat Ülker'den ilk açıklama
16px
24px
01.04.2017 08:05
ABONE OLgoogle

Ülker'in 1 Nisan için hazırlayıp sosyal medyada paylaştığı reklam ortalığı karıştırdı.

"1 Nisan yaklaşıyor tuhaf şeyler oluyor" başlığıyla hazırlanan reklamın içeriğinde, "Eve dönerken gözünü bir parlama alacak", "Ama acılar seni bulacak", "1 Nisan geliyor hesaplaşma zamanı yaklaşıyor", "Sana sürprizlerim olacak", "KüçükKardeşOlmak bunu gerektirir sevgiler ;)" gibi ifadelerin yer alması tepkiyle karşılandı.

Reklam filminde yer alan pastanın üzerindeki kırmızı renkteki şeyin de kan olarak algılanması bir mesaj olduğu yorumlarına neden oldu.

Sosyal medyada artan tepkilerin ardından Ülker'in sahibi Murat Ülker açıklama yaptı. Ülker, Twitter adresinden "Yurtdışındayım.Şimdi duydum. Haber verenlere teşekkürler. Kumpası kuranlar hakettiklerini bulacaklar. Milletimizin yanındayız" ifadelerini paylaştı.

Tartışmalarının ardından Ülker şirketinin Twitter hesabından da konunun yanlış yönlere çekildiğine ilişkin bir açıklama yapılarak hukuki girişimlerde bulunulacağı açıklandı. Reklam filmi paylaşımı daha sonra silindi.

İşte o reklam filmi…

">31 Mart 2017

"1 Nisan yaklaşıyor, tuhaf şeyler oluyor" cümlesiyle başlayan video reklamı Ülker'in resmi Twitter hesabında yayımlandı. Ancak video, bazı sosyal medya kullanıcılarından 'darbe mesajı içerdiği' gerekçesiyle eleştiri aldı. Ülker, yapılan paylaşımı kısa bir süre sonra kaldırdı.

"1 Nisan yaklaşıyor, tuhaf şeyler oluyor" başlığıyla yayımlanan video, kısa bir süre sonra kaldırıldı. Videoda animasyonların yanı sıra, "Hesaplaşma zamanı" gibi ifadelere yer veriliyor.

">31 Mart 2017

Ülker'in bağlı olduğu Yıldız Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker, Twitter'dan bir mesaj paylaştı. Murat Ülker, "Yurtdışındayım. Şimdi duydum. Haber verenlere teşekkürler. Kumpası kuranlar hak ettiklerini bulacaklar. Milletimizin yanındayız" dedi.

ÜLKER'DEN BİR VİDEO DAHA

İlerleyen saatlerde Ülker'e ait resmi Twitter hesabından bir video daha paylaşıldı. Videoyla birlikte, "İşte kampanyanın aslı, nasıl saptırmışlar hayret, gerekli tedbir alınacak" mesajı paylaşıldı. Video, "Şimdi hesaplaşma zamanı" cümlesiyle başlıyor.

'İÇİNDE OLMAYAN ANLAMLAR YÜKLENDİ'

Ülker'den konuyla ilgili yapılan açıklama şu şekilde: "1 Nisan kapsamında hayata geçirdiğimiz 'küçük kardeş olmak' isimli kampanyamız maksatlı olarak farklı noktalara çekilmeye ve içinde olmayan anlamlar yüklenmeye çalışılmaktadır. Kampanyamız 1 Nisan konsepti altında aile bireyleri ve özellikle kardeşler arasındaki tatlı rekabeti konu almaktadır. Sosyal medyada kastedilen hiçbir konuyla ilgisi yoktur, olamaz. Bu masum şaka günü reklamını farklı noktalara çekenlerle ilgili tüm hukuki haklarımızı kullanacağımızı bildiririz."

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde