Orhan Baba, Ferrari Osman’a kefil olursa...

Orhan Baba, Ferrari Osman’a kefil olursa...

Orhan Gencebay'ın reklamında oynadığı, İstanbul Esenyurt'taki inşaat projesi Samsun Towers davalık oldu.

Orhan Baba, Ferrari Osman’a kefil olursa...
16px
24px
25.05.2017 07:53
ABONE OLgoogle

2012'de özellikle Avrupa'da yaşayan Türklere söz konusu projenin dairelerini milyonlarca Euro'ya satan firmanın yöneticileri ortadan kayboldu.

Samsun Towers'tan daire alanlar, aradan beş yıl geçtikten sonra projenin arsasının bile olmadığını öğrenince isyan etti.

Gencebay, reklamında oynadığı projenin tanıtımına da katılmış ve "Ben pek reklamlarda oynamam ama bu projenin tekniği iyi, yapanların ekonomik durumu da çok iyi olduğu için bu reklamda oynadım" diyordu.

Ancak Bakırköy 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davaya ilişkin soruşturmada, Samsun Towers projesinin yapımını üstlenen kişinin aslında 'Ferrari Osman' lakaplı bir dolandırıcı olduğu ortaya çıktı.

Tanıtımı Orhan Gencebay yapmıştı: Aradan 5 yıl geçti ne ev var ne de arsa...

Elbette Gencebay, inşaat firması sahibinin dolandırıcı olduğunu bilseydi bu reklamda oynamazdı ama oynadı bir kere.

Koskoca Orhan Baba'nın 'Ferrari Osman' lakaplı bir dolandırıcıya kefil olması gerçekten üzücü. Birçok insan Gencebay'a güvenerek daire almıştı. İşte ünlü olmanın mesuliyeti bu kadar büyük.

Daha da kötüsü;

Orhan Baba reklamda aynen şöyle diyordu: "Kendi gözlerimle gördüm, helal olsun bizim çocuklara". Ah Orhan Baba, neyi gördün? Nasıl kefil olursun 'Ferrari Osman'a? Bu reklamda oynamadan önce hiç mi araştırma yapmadın?

Bir sürü avukatın var, bari onlar araştırsaydı.

Mevlüt Tezel/Sabah

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde