Ömer Koç: Ülkemiz iyi bir sınav verdi

Ömer Koç: Ülkemiz iyi bir sınav verdi

15 Temmuz’da Türkiye’nin başarılı bir sınav verdiğini söyleyen Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Koç, “2023 hedefleri için kamu ve özel sektör omuz omuza çalışmalı” dedi

Ömer Koç: Ülkemiz iyi bir sınav verdi
16px
24px
09.10.2016 07:15
ABONE OLgoogle

Koç Topluluğu bayilerini bir araya getiren Anadolu Buluşmaları'nın 25'incisi Bursa'da gerçekleştirildi. Etkinlikte konuşan Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Koç, dünya genelinde jeopolitik, ekonomik ve toplumsal sorunların iç içe geçtiği, belirsizlik ve istikrarsızlığın hakim olduğu zorlu bir dönemin yaşandığına işaret etti.

ÜLKEMİZ İYİ BİR SINAV VERDİ

15 Temmuz'da demokrasimize, birliğimize ve kardeşliğimize kast eden bir darbe girişimine tanık olduğumuzu anlatan Koç, "Bu kabul edilemez darbe girişiminin ardından sağduyunun, birliğin ve beraberliğin galip gelmesini çok önemli buluyorum. Bu zor dönemde iş dünyası da çok iyi bir sınav verdi. Güçlü bir ekonominin ancak güçlü bir demokraside var olabileceğine olan inancını net bir şekilde ortaya koydu" dedi. Gelecek süreçte, kamu ve özel sektörün omuz omuza çalışması ve Cumhuriyet'in 100. yılında dünyanın en güçlü 10 ekonomisi arasına girme idealinden vazgeçmemenin önemine vurgu yapan Koç, şöyle devam etti: "Bu acı tecrübeleri bir daha yaşamamak için, aklını ve vicdanını başkasına ipotek etmeyen, Mustafa Kemal Atatürk'ün deyimiyle, 'Fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller' yetiştirmek hepimizin boynunun borcudur."

5 YILDA 30 MİLYARLIK YATIRIM GERÇEKLEŞTİRDİ

Türkiye'nin geleceğine olan güçlü inançlarıyla yılmadan, cesaretle ve sorumlulukla art arda yeni yatırımlara ve atılımlara devam ettiklerini anlatan Ömer Koç, ülkenin kalkınmasındaki itici güç olmaya gayret gösterdiklerini ifade etti. Koç, yurtiçi ve dışında yaşanan ekonomik ve siyasi dalgalanmalara rağmen, topluluk olarak son 5 yılda 30 milyar TL'ye ulaşan yatırım yaptıklarına dikkat çekti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde