Ömer Koç, Arnavutluk'a adete çıkarma yaptı

Ömer Koç, Arnavutluk'a adete çıkarma yaptı

Türk iş dünyasının Adriyatik Denizi’ne kıyısı olan ülkelerde yatırım arayışına Koç Holding de katıldı.

Ömer Koç, Arnavutluk'a adete çıkarma yaptı
16px
24px
16.01.2017 08:49
ABONE OLgoogle

Koç Holding yönetimi, Arnavutluk’a geçen hafta adeta çıkarma yaptı. Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Koç’un öncülüğündeki ziyarette enerji konusu öncelikli oldu. Hatta heyet, Enerji ve Sanayi Bakanı Damian Gjiknuri ile de resmi görüşmelerde bulundu.

Arnavutluk’un başkenti Tiran’da gerçekleşen görüşmelerde enerjinin yanı sıra sanayi, madencilik gibi Koç Holding’in çalıştığı sektörler de masaya yatırıldı. Görüşmelerde Arnavutluk’un içinde yer aldığı Trans Adriyatik Boru Hattı (Trans Adriatic Pipeline- TAP) gündeme geldi.

Masada TAP var

Bilindiği üzere TANAP ile Türkiye’den geçen Azerbaycan doğalgazı Yunanistan üzerinden Avrupa’ya dağılıyor. 870 kilometrekarelik uzunluğa sahip hatla yıllık 10-20 milyar metreküp doğalgaz, Yunanistan-Arnavutluk-İtalya ile Avrupa’ya ulaşacak.

Hal böyle olunca Koç Holding’e ülkedeki fırsatlar hakkında bilgi veren Arnavut Bakan Damian, potansiyeller konusunda enerjinin öncelikli bir alan olduğunun altını çizdi. Madencilik konusuna da değinen Damian, bakır, nikel, krom gibi alanlarda gelişimin olduğunu söyledi.

Hatırlanacağı gibi Koç Holding, ortağı olduğu Opet ve Aygaz ile Doğu Avrupa’da büyüme stratejisine girmişti. 2004’te Opet Bulgaria’yı büyük umutlarla açan Koç Holding, ülkedeki 17 bayi ve 2 dolum tesisini satmış ve operasyonu sona erdirmişti.

Kerim Ülker/Dünya

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde