Ömer Dinçer'den ekonomi uyarısı: Sıkıntılı günler yaşayacağız!

Ömer Dinçer'den ekonomi uyarısı: Sıkıntılı günler yaşayacağız!

Erdoğan'ın ilk Başbakanlık Müsteşarı ve Habertürk yazarı Ömer Dinçer'den hükümete ekonomi uyarısı geldi.

Ömer Dinçer'den ekonomi uyarısı: Sıkıntılı günler yaşayacağız!
16px
24px
02.05.2016 15:17
ABONE OLgoogle
Eski bakanlardan Ömer Dinçer,  ''Hükümet ekonomiyi yeniden gündeme almazsa Türkiye sıkıntılı günler yaşayacak''

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın başbakanlığı döneminde ilk Başbakanlık Müsteşarı olan Ömer Dinçer, "yatırım ortamının belirsizliklerle dolu olduğunu" belirterek, "Anayasa değişikliği, başkanlık tartışmaları, terör ve güvenlik sorunları ve hukuk sisteminin tartışılması, ekonomiyi geri planda bıraktı.

Ekonomi hükümetin gündemine yeniden ağırlıklı olarak gelmezse ve yatırım ortamı iyileştirilmezse, ilerleyen aylarda Türkiye’nin ekonomisi sıkıntılı günler yaşayacaktır" dedi.

Ömer Dinçer'in, "Ekonomi kötüye gider mi?" başlığıyla Habertürk'te yayımlanan yazısından ilgili bölüm

"...

Olup bitenler üzerinde “Haklı” veya “Haksız” diye bir tartışma yapmaksızın, sadece resmi okumaya çalışıyorum. İstikrara rağmen siyaset alanı gergin duruyor. Ülkede yaşananlar ve farklı demeçler adalet duygusunu zayıflattı ve hukuk sistemini yıprattı.

Kısaca yatırım ortamı belirsizliklerle dolu. Anayasa değişikliği, başkanlık tartışmaları, terör ve güvenlik sorunları ve hukuk sisteminin tartışılması, ekonomiyi geri planda bıraktı.

Ekonomi hükümetin gündemine yeniden ağırlıklı olarak gelmezse ve yatırım ortamı iyileştirilmezse, ilerleyen aylarda Türkiye’nin ekonomisi sıkıntılı günler yaşayacaktır"
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde