Öldüren yatın sahibi iş adamı aranıyor

Öldüren yatın sahibi iş adamı aranıyor

Denizde yüzen 34 yaşındaki Kemal Polat'a çarparak ölümüne neden olduğu öne sürülen yatın sahibi Mehmet Hanifi Ataş aranıyor

Öldüren yatın sahibi iş adamı aranıyor
16px
24px
27.06.2016 15:21
ABONE OLgoogle
Mersin’in Silifke İlçesi’nde denizde yüzen 34 yaşındaki Kemal Polat’a çarparak ölümüne neden olduğu öne sürülen yatın sahibi Mehmet Hanifi Ataş, sahil güvenlik ve jandarma tarafından her yerde aranıyor.

Dün saat 20.00 sıralarında Yapraklı Koy’da denize giren Kemal Polat, yüzerek yaklaşık 50 metre açıldı. İddiaya göre bu sırada Mersinli iş adamı Mehmet Hanifi Ataş, ailesiyle birlikte sahibi olduğu 12 metrelik ‘Ateş-Ataş’ adlı yatıyla sahilde gezinti yaparken denizde yüzen Polat’ın üzerinden geçti. Yatın pervanelerinin çarptığı Polat, sol karın bölgesi ve kolundan ağır yaralandı.

Çevrede bulunan vatandaşların yardımıyla denizden güçlükle çıkartılan Polat’a, ilk müdahale bölgeye ulaşan sağlık ekipleri yaptı. Özel Olbamed Hastanesi’ne kaldırılan Kemal Polat, tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.



ÖLDÜĞÜNÜ DUYUNCA KAÇTI

Mersin’de gümrük komisyonculuğu ve uluslararası nakliyat firması sahibi olduğu ifade edilen Mehmet Hanifi Ataş’ın kaptan ehliyeti bulunmamasına rağmen yatı kullandığı belirlendi. Yatı sahil kesimine çok yakın kullandığı öne sürülen Ataş’ın, kazadan sonra hastaneye gittiği, Kemal Polat’ın öldüğünü duyunca da kaçarak izini kaybettirdiği belirtildi.

KAPTANIN İFADESİ ALINDI

Öte yandan kazadan sonra başlatılan soruşturmada ‘Ateş-Ataş’ isimli yatın kaptanı Hakan Türkmen gözaltına alındı. İfadesinde, “Olay sırasında ben yatta değildim. Sahilde bulunuyordum. Kaza sırasında tekneyi ben kullanmıyordum” diyen kaptan, işlemler daha sonra alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Olayla ilgili başlatılan soruşturmada Silifke Sahil Güvenlik 309 Bot Komutanlığı ve Silifke İlçe Jandarma Komutanlığı yat sahibi Mehmet Hanifi Ataş’ın yakalanması için çalışma başlattı.
 
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde