Olağanüstü ‘Milli Emlak’; 4 bin 722 kurum ve kuruluş kapatıldı..

Olağanüstü ‘Milli Emlak’; 4 bin 722 kurum ve kuruluş kapatıldı..

Maliye Bakanlığı, Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında kanun hükmünde kararnamelerle el konulan kapatılan kurumların listesini çıkardı.

Olağanüstü ‘Milli Emlak’; 4 bin 722 kurum ve kuruluş kapatıldı..
16px
24px
01.04.2017 10:33
ABONE OLgoogle

Buna göre, şimdiye kadar 4 bin 722 kurum ve kuruluş kapatıldı. Maliye Bakanlığı, kapatılan kurum ve kuruluşların taşınmazları ile ilgili bir veri bankası da oluşturacak.

Şimdiye kadar 5 bin 615 taşınmaz milli emlak otomasyon sistemine girildi. Maliye Bakanlığı’nın 2016 yılı faaliyet raporunda OHAL kapsamında yapılan işlemler başlığı altında kanun hükmünde kararnamelerle kapatılan kurumlar ve bunlara ilişkin işlemler anlatıldı.

Rapora göre; 34 özel sağlık kurum ve kuruluşu, 2 bin 406 özel öğretim kurum ve kuruluşu ile özel yurt ve pansiyon, bin 326 vakıf ve dernek ile bunların iktisadi işletmeleri, 15 vakıf yükseköğretim kurumu, 733 dersane, 31 sendika, federasyon ve konfederasyon, 68 özel radyo ve televizyon kuruluşu, 109 gazete, dergi ile yayınevi, dağıtım kanalı ve haber ajansı olmak üzere 4 bin 722 kurum ve kuruluş kapatıldı.

TMSF’YE DEVREDİLENLER

Kapatılmasına karar verilen 15 dergi, 29 yayınevi, 45 gazete, 64 televizyon ve radyo ile 3 haber ajansının da Tasarruf Mevduatı ve Sigorta Fonu’na devredildiği bildirildi.

Kapatılan kurum ve kuruluşların taşınmazları ile ilgili bir veri bankası oluşturulacak. Kapatılan kurum ve kuruluşların takibinin yapılması amacıyla milli emlak otomasyon sisteminde bir bilgi giriş sistemi oluşturuldu.

Böylece kapatılan kurum ve kuruluşların kullanımında bulunan taşınmazların mülkiyet durum envanterinin oluşturulması, takibi ve Hazine’ye tesciline yönelik veri bankası oluşturulacak. Şimdiye kadar bu sisteme 5 bin 615 taşınmazın girişi yapıldı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde