Odatv Davası'nda tüm sanıklar beraat etti

Odatv Davası'nda tüm sanıklar beraat etti

18. Ağır Ceza Mahkemesi Odatv Davası’ndan yargılanan 13. sanık hakkında beraat kararı verdi.

Odatv Davası'nda tüm sanıklar beraat etti
16px
24px
12.04.2017 11:02
ABONE OLgoogle

Mahkeme, Odatv kumpasını kuranlar hakkında suç duyurusunda bulunulması kararını verdi.

Gazeteci Ahmet Şık karar sonrasında döndü ve “Bu karar Cumhuriyet iddianamesini yazan ve kabul eden savcılara ve hakimlere ders olsun.” dedi. Şık’ın bu sözleri üzerine duruşma salonunda “Ahmet çıkacak yine yazacak” sloganları atıldı. Bunun üzerine Jandarma müdahale etti. Salonda kısa süreli gerginlik yaşandı.

DURUŞMADA NELER YAŞANDI

İstanbul 18. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 13 sanıklı Odatv Davası'nın bugünkü duruşması öncesinde, bir başka davadan tutuklu olan Odatv Davası sanıkları arasındaki gazeteci Ahmet Şık için Çağlayan Adliyesi önünde basın açıklaması yapıldı.

14 Şubat 2011 yılındaki operasyonla başlayan Odatv Davası’nın son duruşması 15 Şubat 2017’de yapılmıştı.

Savcının tüm sanıklar için beraat talep ettiği mütalaasının ardından, 15 Şubat’taki duruşmada son savunmalarda yapılmıştı. Son savunmalar sonrasında mahkeme, heyetin değişmesi ve dosyanın kapsamlı olması nedeniyle duruşmayı 12 Nisan’a ertelemişti.

Odatv Davası’nda, Prof. Dr. Yalçın Küçük, Soner Yalçın, Doğan Yurdakul, Barış Pehlivan, Barış Terkoğlu, Müyesser Yıldız, Mümtaz İdil, Nedim Şener, Ahmet Şık, Hanefi Avcı, Sait Çakır, Coşkun Musluk ve İklim Bayraktar sanık olarak yargılanmakta. 14 sanıkla başlayan davada, Kaşif Kozinoğlu cezaevinde hayatını kaybetmişti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde