Oda başkanı böyle seslendi: Ali Babacan bir teselli ver işadamlarına

Oda başkanı böyle seslendi: Ali Babacan bir teselli ver işadamlarına

"Ali Babacan çıkıp bizlere piyasalarla ilgili bilgi veriyordu. Şu sıralar pek ses çıkmıyor. En azından o teselliyle ihtiyacımız var"

Oda başkanı böyle seslendi: Ali Babacan bir teselli ver işadamlarına
16px
24px
22.07.2014 12:18
ABONE OLgoogle
Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Temmuz ayı olağan meclis toplantısı yapıldı.
Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’nın (ATSO) her ay düzenlediği olağan meclis toplantısının temmuz ayı oturumu ATSO Başkanı Çetin Osman Budak’ın başkanlığında gerçekleştirildi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Budak’ın gündeminde Filistin ve Gazze’de İsrail hükümetinin saldırılarına maruz kalarak hayatını kaybedenler vardı. Çok yakın komşuların ateşten gömlek giyerek mücadele verdiklerine dikkat çeken Budak, mazlumların yanında olduklarını belirterek şöyle konuştu: "Çok yakın çevremizde komşularımız ateşten gömleği üzerlerine giymiş mücadele ediyorlar. Suriye, Irak, Filistin ve Gazze’de çok şiddetli çarpışmalar ve zulüm var. Özellikle Gazze’de yaşanan zulüm bitmelidir. Şahsım adına ve kurumumuz adına oradaki tüm ölümleri lanetliyorum. Biz ülke olarak mazlumun her zaman yanında olmamız gerekiyor. Orantısız bir güç var orada. Özellikle medyanın ilgi duymadığı bir durum söz konusu."

Çevrede yaşanan olumsuz olaylardan dolayı Türkiye’nin imajının zedelendiğini kaydeden Budak, bu olumsuz imaja rağmen Türkiye’nin turizm rakamlarının şu an yüzde oranında büyüdüğüne dikkat çekti. Bu imajın daha iyi yerlere gelmesi için Kültür ve Turizm Bakanlığı’na seslenen Budak, sözlerini şöyle sürdürdü: "Türkiye’nin imajına zarar geliyor diye bir çok kere sosyal medya üzerinden uyarılarda bulunmuştum. Ülke olarak imaj konusunda ciddi bir yara almış durumdayız. Antalya’nın kendi özel konumundan dolayı turizm konusu son derece önemli. Bu olumsuz algı turizm rakamlarına yansıyor mu. Bakıldığı zaman şu an turizmde yüzde 7 büyüme var. Özellikle Orta ve Batı Avrupa ülkelerinde ya stabil durum var ya da gerileme var. İmaj turizm sektöründe ne kadar önemli buradan anlayabiliriz. Ülke olarak oluşan bu olumsuz yargının devlet eliyle Kültür ve Turizm Bakanlığı eliyle düzenlenmesi gerekir."

Konuşmasında zeytinlik alanlarla ilgili 25 dönümün altında olan yerlerin zeytinlik sayılmayacağı kararını da değerlendiren Budak, daha önce oda olarak görüş bildirdiklerini belirterek zeytinliklerle ilgili bir çevre dosyasının açılması gerektiğini söyledi. Çevreyle ilgili bir sorunun Antalya’da turizmi olumsuz etkileyeceğini belirten Budak, şunları söyledi: "Zeytinliklerde 25 dönümün altındaki yerler zeytinlik sayılmayacakmış. Bu zeytinliklerle ilgili bir çok kere odamızın görüşünü aktardım. Özellikle Antalya’da binlerce yıldır zeytincilik yapılır. Dağlarda iki binli yaşlarda zeytin bulunur. Neden böyle bir sınırlandırma getirdiler bilmiyorum. Zeytinlikle ilgili bir çevre dosyasını açmak gerekiyor. Çevreyle ilgili bir sıkıntı yaşarsak bugün Antalya’da yapılan turizm yapılabilir mi bunu sormamız lazım."
Yaz aylarında ekonominin durgunlaştığını belirten Budak, iş adamlarına sonbaharda dikkatli olmaları gerektiğini hatırlatarak kredi kartının piyasalara yüzde 17 eksi yazdığını söyledi. Son günlerde ekonomiyle ilgili ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’dan hiç bilgi alamadıklarını belirten Budak, Babacan’ın piyasalar ve ekonomiyle ilgili tesellisine ihtiyaçlarının olduğunu belirterek şöyle konuştu:

ALİ BABACAN'DAN SES ÇIKMIYOR, BİR TESELLİ VERSİN

"Ekonomiyle ilgili söyleyecek çok şey yok aslında yaz ayları böyle durgun olur genelde. Ekim ayında 85 milyar dolar sıfırlanacak. Her ay Amerikan Merkez Bankası 85 milyar dolar ödüyordu artık bu sıfırlanacak. Bunun dışındaki çevredeki gerginlikleri de dikkate alarak sonbaharda biraz daha dikkatli olmamız lazım. Kuyumcu sektöründeki ve mobilyacı arkadaşlarımızla konuşuyoruz. Kredi kartı zaten işi ciddi oranda aşağı çekti. Taksitli alışverişte yüzde 17 eksi yazıyor piyasalar. Bu böyle gidecek zaten cari açığı olan bir ülkeyiz. Özellikle bu günlerde piyasalardan bir ses bekliyoruz. Ali Babacan çıkıp bizlere piyasalarla ilgili bilgi veriyordu. Şu sıralar pek ses çıkmıyor. En azından o teselliyle ihtiyacımızın olduğunu söylemek isterim."

Meclis toplantısının ardından dereceye giren kadın girişimcilere ödül verildi
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde