Obama ile beklenen görüşme 50 dakika sürdü

Obama ile beklenen görüşme 50 dakika sürdü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Washington'daki ikili temasları çerçevesinde ABD Başkanı Barack Obama ile biraraya geldi. Görüşme yaklaşık 50 dakika sürdü.

Obama ile beklenen görüşme 50 dakika sürdü
16px
24px
01.04.2016 04:36
ABONE OLgoogle
Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre; Başkan Obama'nın Washington'daki Nükleer Güvenlik Zirvesi'ne katılan devlet ve hükümet başkanları onuruna Beyaz Saray'da verdiği yemek sonrasında gerçekleşen görüşme, yaklaşık 50 dakika sürdü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Washington'daki ikili temasları kapsamında ABD Başkanı Barack Obama ile bir araya geldi. Beyaz Saray'daki ikili görüşme yaklaşık 50 dakika sürdü.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, ikili görüşme, ABD Başkanı Obama'nın Washington'daki Nükleer Güvenlik Zirvesi'ne katılan devlet ve hükümet başkanları onuruna Beyaz Saray'da verdiği yemek sonrasında gerçekleşti. 

GÖRÜŞMEDE ELE ALINAN KONULAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Obama'nın görüşmesinde, bölgesel güvenlik, terörle mücadele ve mültecilerle alakalı olarak Türkiye-ABD arasındaki işbirliği konularının ele alındığı bildirildi. İkili görüşmede ayrıca, DAEŞ’i geriletme ve ortadan kaldırmaya yönelik ortak çabaları daha artırmak için neler yapılabileceği konusunun da ele alındığı kaydedildi.

Cumhurbaşkanlığından yapılan basın açıklamasında da Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Obama'nın Washington'daki Nükleer Güvenlik Zirvesi çerçevesinde Beyaz Saray’da ikili görüşme gerçekleştirdiği belirtildi.

ABD Başkanı Obama'nın, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesinde, Diyarbakır’daki terör saldırısında hayatlarını kaybedenler için taziye, yaralılar için de şifa dileklerini ileterek, Türkiye’nin güvenliği ve terörizme karşı ortak mücadele hususundaki desteklerini teyit ettiği belirtildi.       

Erdoğan, zirve çerçevesindeki ikili temaslarını sürdürecek.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde