Obama, Erdoğan'a Gülen hakkında ne dedi?

Obama, Erdoğan'a Gülen hakkında ne dedi?

Obama, darbe girişimini kınadıklarını ifade ederek Türkiye'de demokrasinin yanında olduklarını belirtti.

Obama, Erdoğan'a Gülen hakkında ne dedi?
16px
24px
19.07.2016 19:35
ABONE OLgoogle
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Barack Obama ile bu akşam telefonda görüştü.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Erdoğan ile telefonda görüşen Obama, darbe girişimini kınadıklarını ifade ederek Türkiye'de demokrasinin yanında olduklarını belirtti.

ABD Başkanı Obama, darbe girişimine yönelik soruşturmayla ilgili olarak her tür iş birliğine hazır olduklarını da vurguladı.

Görüşmeye ilişkin ayrıca yazılı açıklama da yapılacağı kaydedildi.

ABD Başkanı Barack Obama, Fetullah Gülen'le ilgili olarak Türkiye'den gönderilecek dosya ve delillerin ciddi olarak inceleneceğini belirtti. 

Kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Obama ile telefon görüşmesinde, darbe girişiminin ardında Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) bulunduğuna da değinerek, Gülen'in Türkiye'ye iadesi meselesini de gündeme getirdi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, iadeyle ilgili dosyanın ABD'ye iletileceğini belirtti. ABD Başkanı Obama da Gülen'le ilgili olarak gönderilecek dosya ve delillerin ciddi olarak inceleneceğini ifade etti.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde