“OVP’de seçim cambazlığı yapıldı”

“OVP’de seçim cambazlığı yapıldı”

MHP Uşak Milletvekili Durmuş Yılmaz, vaatlerinin maliyetinin 84 milyar TL olduğunu söyledi

“OVP’de seçim cambazlığı yapıldı”
16px
24px
15.10.2015 09:03
ABONE OLgoogle
MHP Uşak Milletvekili ve Merkez Bankası Eski Başkanı Durmuş Yılmaz, bu hafta açıklanan 2016-2018 OVP’de milli gelir tahminlerinin nominal dolar yerine yalnızca satın alma gücü paritesiyle yer alması için ‘sunum cambazlığı” ifadesini kullandı.

Bloomberg HT yayınına katılan Yılmaz, bugün açıklanan ve 2009′dan bu yana en düşük seviyeye gelen cari açık verisi için de değerlendirmelerde bulundu. Yılmaz, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin “ikiz açık dönemi sona eriyor” açıklaması için “Bu Türkiye büyüyemeyecek demektir” diye konuştu.

Son dönemde sıkça tartışılan seçim vaatlerinin maliyeti konusunda da konuşan Yılmaz, MHP’nin vaatlerinin maliyetinin 84 milyar TL olduğunu açıkladı.

CHP İzmir Milletvekili Selin Sayek-Böke, kendi vaatlerinin 1 yıllık maksimum 57 milyar lira olduğunu açıklamıştı. AK Parti’li Ali Babacan ise vaatlerinin 19-21 milyar TL’lik bir maliyeti olacağını ifade etmişti.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde