O ilden BMW'ye yatırım çağrısı

O ilden BMW'ye yatırım çağrısı

BMW'nin, Türkiye'de bir tesis yatırımı için kolları sıvadığı ve bunun için Sakarya çevresinde incelemelerde bulunduğu bilgisi basında yer almıştı. Almanlara başka ilden davet var..

O ilden BMW'ye yatırım çağrısı
16px
24px
25.08.2015 12:42
ABONE OLgoogle
Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi (MTOSB) Başkanı Sabri Tekli, Alman otomotiv sektöründe önemli bir konumda olan BMW'nin Türkiye'ye yatırım hazırlığında olduğunu öğrendiklerini ve firmanın Mersin'e gelmesi için ne gerekiyorsa yapacaklarını belirtti.

Tekli, yazılı açıklamasında, otomotiv üreticilerinin yan sanayi fabrikalarının yoğunluğundan dolayı Marmara Havzası'nı tercih ettiklerinin altını çizerek, bu bölgenin yatırıma doyduğunu savundu. Çukurova yöresinin ise yatırıma aç durumda bulunduğunu ifade eden Tekli, şöyle devam etti:

"BMW'nin, Türkiye'de bir tesis yatırımı için kolları sıvadığı ve bunun için Sakarya çevresinde incelemelerde bulunduğu bilgisi basında yer aldı.

Alman otomotiv devinin, öncelikle bir lojistik tesisi kurmayı hedeflediği, ilerleyen yıllarda da üretim tesisi kurmayı planladığını öğrendik. Böylesine dev bir yatırımın Mersin'e gelmesi için ne gerekiyorsa yaparız. BMW gibi güçlü bir markanın Mersin'e yatırım yapması halinde yan sanayi tesisleri hızla oluşturulur. Mersin sanayi yatırımları açısından her geçen gün gelişen, istihdam oranları hızla artan bir il."

Tekli, Mersin'in lojistik anlamda Türkiye'nin birçok ilinden daha ilerde bir konumda olduğunu vurgulayarak, bu avantajın değerlendirilebileceğini kaydetti. Tekli ayrıca, BMW'nin kente yatırım yapması durumunda bundan Adana, Osmaniye ve Hatay gibi komşu illerin de yararlanacağını belirtti.  
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde