O holding patronuna şok suçlama

O holding patronuna şok suçlama

Akfa Holding’in patronu Fatih Aktaş ile birlikte 85 kişiyi gözaltına aldı. Aktaş hakkında, nitelikli dolandırıcılık suçlaması ile başka bir soruşturma ise devam ediyor.

O holding patronuna şok suçlama
16px
24px
17.08.2016 13:10
ABONE OLgoogle
İstanbul Mali Polisi, dün, Akfa Holding’in patronu Fatih Aktaş ile birlikte 85 kişiyi gözaltına aldı. Aktaş hakkında, nitelikli dolandırıcılık suçlaması ile başka bir soruşturma ise devam ediyor. Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturmada Aktaş ve diğer şüpheliler, onlarca kişinin parasını ödediği evleri, ‘ele geçirmek’le suçlanıyor.

Fetullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) mali destek sağladıkları iddiasıyla Akfa Holding ve holdinge bağlı çok sayıda şirkete operasyon düzenlendi. 120 kişi hakkında verilen gözaltı kararı sonrası 85 kişi dün gözaltına alındı. Gözaltına alınan isimler arasında Akfa Holding yönetim kurulu başkanı Fatih Aktay da yer aldı.

Aktaş hakkında, Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada çok sayıda kişi mağdur olarak yer alıyor. Fi Yapı’dan daire satın alan 128 kişinin daireleri, Fi Yapı’dan alacaklı olan Fatih Aktaş’a devredilmişti.

ÜÇ KAYYUM DA LİSTEDE

Anılan suç duyurusunda, şüpheli olarak yer alan kişi ve kurumlar arasında Fi Yapı’nın sahipleri, şirketin üç kayyumu Yurdakul Tuncer, Ahmet Serdar Kıyat, Mehmet Ali Güldal, daireleri satın alan Fatih Aktaş ile Esenyurt Belediyesi yetkilileri yer aldı.

Suç duyurusu dilekçesine göre şüpheliler ‘nitelikli dolandırıcılık’ yapmakla suçlanıyor. Şirket sahipleri ve kayyumlar ise 128 dairenin devrini yapma gerekçesini ‘kaynak yaratma’ olarak ifade etti.

DURUMU TAPUDA ÖĞRENDİLER

Soruşturma dosyasına göre ikinci kez satılan dairelerin önemli bir bölümü Fi Tower projesinde yer alıyor. Başvuru dilekçesine göre, gayrimenkul satış sözleşmesi ile satılan dairelerin ödemesi tamamlandı. Daire sahipleri tapuların verilmesi sürecinde oyalandıkları şüphesi ile Esenyurt Tapu Sicil Müdürlüğü’ne başvurdu. Tapuda yapılan sorgulama sonrası satın aldıkları dairelerin başka bir kişiye satıldığı belirlendi.

DAİRELER AKTAŞ’A GEÇTİ

Yapılan araştırma sonrası 128 daire, Fi Yapı’dan alacaklı olan Akfa Holding’in sahibi Fatih Aktaş’a devredildi. Fi Yapı ile Akfa arasında sözleşme 30 Kasım 2012’de imzalandı. Sözleşmeye, mahkemenin atadığı üç kayyum da imza attı. Sözleşmeye göre, Fi Yapı, Akfa’ya borcunu ödedikten sonra yeniden dairelerini alabilecekti.

PARA DA GİTTİ DAİRE DE

Savcılığa yapılan suç duyurusundan sonra çok sayıda kişi, daha önce parasını ödediği evler için 15-20’şer bin lira ödeyerek evlerini aldı. Ancak anılan süreçte tedbir koyduramayan çok sayıda kişinin dairesi Aktaş’ta kaldı. Bazı kişiler ise, tapu tescil davası açtı. H.P. ve E.G.’nin İstanbul Tüketici Mahkemesi’nde açtığı dava sürüyor.

Dinçer Gökçe/Hürriyet
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde