O görüntüler için 5 yıl hapis

O görüntüler için 5 yıl hapis

Galatasaray Liv Hospital erkek basketbol takımının baş antrenörü Ergin Ataman ve yaşam koçu Şeyda Coşkun’un Yeşilköy’de bir otelin koridorundaki güvenlik kameraları görüntüleri davalık oldu

O görüntüler için 5 yıl hapis
16px
24px
23.01.2015 12:46
ABONE OLgoogle
'Yaşam Koçu’ Şeyda Coşkun ile Yeşilköy’de 5 yıldızlı bir otelin koridorunda görüntülerinin basına sızması sonucu otelin güvenlik müdürüne dava açan Galatasaray Liv Hospital takımının başantrenörü Ergin Ataman duruşmada “Türkiye’ye mal olmuş bir spor adamı olarak imajımı kimler ne amaçla zedelemek istedi, bunun tespit edilmesini istiyorum” dedi. Görüntüleri basına sızdırmakla suçlanan otelin güvenlik müdürü Ali Hüseyin Çataltaş hakkında 5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Galatasaray Liv Hospital erkek basketbol takımının baş antrenörü Ergin Ataman ve yaşam koçu Şeyda Coşkun’un Yeşilköy’de bir otelin koridorundaki güvenlik kameraları görüntüleri 1 Nisan 2013 tarihinde basında yer aldı.

Bu görüntüler üzerine Ergin Ataman, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurarak görüntüleri basına sızdırmakla suçlanan otelin güvenlik müdürü Ali Hüseyin Çataltaş hakkında suç duyurusunda bulundu. Olaydan sonra otel yönetimi tarafından işine son verilen güvenlik müdürü Çataltaş hakkında “Özel hayatın gizliliğini ihlal suçundan 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

“OTELDE KAMPTAYDIK”

Bakırköy 16. Asliye Ceza Mahkemesi’nde önceki gün görülen duruşmaya Ergin Ataman ve avukatı Sinem Gündoğdu ile “Özel hayatın gizliliğini ihlal” suçundan 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan tutuksuz sanık Ali Hüseyin Çataltaş katıldı. Duruşmada söz alan Ergin Ataman, olay tarihinde otelde takımı ile kampta bulunduğunu belirterek, “Otelde kampta bulunduğum sırada söz konusu oteldeki özel hayatıma ilişkin görüntüler otelden alınıp sızdırılmış, daha sonra da basına verilmiş. Ben söz konusu eylemi sanığın yaptığını bilmiyorum. Ancak otel yönetiminin bana bildirdiği kadarı ile sanığın yaptığını öğrendim. Ancak benim doğrudan bir bilgim yoktur. Şikayetçiyim” dedi.

“GÜNAH KEÇİSİ BEN MİYİM ?”

Sanık Ali Hüseyin Çataltaş ise, olay nedeni ile asıl mağdurun kendisi olduğunu öne sürerek, “Müştekinin, diğer şahısların ve 18 yıl boyunca çalıştığım, bu olay nedeniyle atıldığım otelin hiçbir sıkıntısı bulunmamaktadır. Yalnızca mağdur olan benim. Ergin Ataman’ı tanımam. Bütün düzenim mahvoldu. Hiçbir hakkımı alamadım. Günah keçisi ben miyim? Olayla ilgim yoktur. Beraatimi talep ediyorum” dedi.

“BEN DE ÜZÜLMEKTEYİM”

Çataltaş’ın, bu sözleri üzerine yeniden söz alan müşteki Ergin Ataman, “Ben de öncelikle sanığın mağduriyetine üzülmekteyim. Ancak burada sanığın kullanıldığını, gerçekte ne amaçla ve kimler tarafından söz konusu görüntülerin sızdırıldığını ve benim tanınmış sporcu olarak imajımın hangi amaçla zedelenmek İstendiğinin tespitini istiyorum” dedi.
Mahkeme, eksiklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde