Nutella'dan itiraf: 50 yıldır Palm yağı kullanıyoruz, kullanmaya devam edeceğiz

Nutella'dan itiraf: 50 yıldır Palm yağı kullanıyoruz, kullanmaya devam edeceğiz

Nutella'da kullanılan palm yağının kansere yol açtığı yönünde basında çıkan bazı haberler üzerine markanın üreticisi İtalyan Ferrero firması "50 yıldır Palm yağı kullanıyoruz" diye itirafta bulundu

Nutella'dan itiraf: 50 yıldır Palm yağı kullanıyoruz, kullanmaya devam edeceğiz
16px
24px
20.01.2017 05:36
ABONE OLgoogle

Ferrero Türkiye Genel Müdürü Azmi Gümüşlüoğlu, 50 yıldır Palm yağı kullandıklarını, nötr tadı olan bu yağı kullanmaya devam edeceklerini belirtti.

RAFLARDAN İNDİĞİ HABERLERİ YALAN

Tüketicilerden bu tür karalama kampanyalarına itibar etmemelerini arzu ettiklerini söyleyen Gümüşlüoğlu, Nutella'nın İtalya başta olmak üzere Avrupa'da raflardan indiğiyle ilgili haberleri yalan olduğunu belirtti.

Kanser haberleri üzerine Bakan Çelik Nutella'ye inceleme başlattı

50 YILDIR PALM KULLANIYORUZ

Haberlere rağmen satışlarını etkileyen bir durum olmadığını söyleyen Gümüşlüoğlu, 50 yıldır Palm yağı kullandıklarını, nötr tadı olan bu yağı kullanmaya devam edeceklerini belirtti.

Kanser tehlikei korkuttu! Nutella raflardan indiriliyor

80 DERECEDE ISITIYORUZ

Ferrero Türkiye Genel Müdürü Azmi Gümüşlüoğlu, haberlere konu olan riskin Palm yağının 200 derecede ısıtılmasından sonra ortaya çıktığını oysa kendilerinin en kaliteli Palm yağını 80 derecede ısıtarak kullandıklarını söyledi.

Avrupa Gıda Güvenliği uyardı: Nutella kanser yapıyor

ARAŞTIRMA BÜTÜN YAĞLARLA İLGİLİ

EFSA raporunun çok kapsamlı bir araştırma olduğunu ve 4 seneyi aşan bir süredir yürütüldüğünü hatırlatan Ferrero Türkiye Genel Müdürü Azmi Gümüşlüoğlu, "Bu çalışma çok sayıda gıda ürünü ve yağlarla ilgili. Sadece palm yağıyla ilgili bir araştırma yapmıyor. EFSA araştırmanın bu yağların maruz kaldığı işlemlerle ilgili olduğunu söylüyor. Yararlı ve zararlı olduğundan ziyade karşılaştıkları işlemlerin sonucunu gösteriyor" diye konuştu.

HABERLER SADECE TÜRKİYE'DE

Dünyadaki tüm fabrikalarında yüzde 90 oranında Türk fındığı kullandıklarını ve en büyük ihraçatcılardan biri olduklarını söyleyen Ferrero Türkiye Genel Müdürü Azmi Gümüşlüoğlu, "Dünyada bununla ilgili, Türkiye'deki gibi durum söz konusu olmadı. Burada haberler Nutellayı hedef alarak büyüdü, dünyanın hiçbir yerinde bunu yaşamadık" dedi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde