Nurettin Eroğlu, Hollandalı moda devi Mexx'i hangi krediyle almış?

Nurettin Eroğlu, Hollandalı moda devi Mexx'i hangi krediyle almış?

Eroğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Eroğlu, Mexx'i hangi krediyle aldıklarını açıkladı. Yurtdışında marka almak isteyenlere işte kaynak...

Nurettin Eroğlu, Hollandalı moda devi Mexx'i hangi krediyle almış?
16px
24px
01.04.2015 12:41
ABONE OLgoogle
Eximbank, yurtdışında marka almayı planlayan Türk firmalarını 10 yıl vadeli ve uygun maliyetli kredi ile destekleyecek. İlk desteği Hollandalı moda devi Mexx’i alan Eroğlu Holding aldı. Firmaya 15 milyon avroluk kredi sağlandı.
 
Türk Eximbank yurt dışında marka almayı planlayan Türk firmaları 10 yıl vadeli ve uygun maliyetli kredi ile destekleyecek. Banka yeni desteğini ilk olarak Eroğlu Holding'e sağladı. Eroğlu Holding, küresel moda şirketi Mexx'i satın alırken, Eximbank satın alma işlemine 15 milyon avroluk bir kredi desteği sağladı. Kredi desteğine ilişkin düzenlenen imza töreninde konuşan Türk Eximbank Genel Müdürü Hayrettin Kaplan, orta ve uzun vadede ihracatçının önünü açmak için uygun krediler sağlamaya devam edeceklerini söyledi.

2015'İN KREDİ HEDEFİ 35.4 MİLYAR DOLAR

Kaplan, ihracatçıların küresel pazardaki rekabet gücünün artırılması ve karşılaştıkları risklerin minimum seviyeye indirilmesi amacıyla Türk Eximbank'ın son dönemde atağa geçtiğini ve ihracat sektörüne verdiği nakdi kredi ve sigorta desteğini önemli ölçüde artırdığını belirtti.

Son dört yıllık dönemde ihracat sektörüne sağlanan nakdi kredi ve kredi sigortası desteğinin 3,5 kat artırılarak 2014 yıl sonunda 31,1 milyar dolara yükseldiğini bildiren Kaplan, şunları 2015 yılında ise 35,4 milyar dolarlık finansman desteği sağlamayı hedefliyoruz” dedi.

İlk desteği Eroğlu aldı

Eroğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Eroğlu ise Eximbank'tan aldıkları kredi sayesinde Mexx'in satın alma sürecinde çok hızlı hareket ederek markaya talip olan diğer kurumları geride bıraktıklarını belirtti.

Colin's ve Loft'la 38 ülkede yakaladıkları başarıyı Mexx'le daha da öteye taşıyacaklarını belirten Eroğlu “Mexx gibi bir moda devini markamız yapmak, hem ülkemiz hem de holdingimiz adına gurur verici bir gelişmedir. Bu aynı zamanda tüm Türkiye için de gurur vericidir, bir Türk şirketi dünya devi bir markayı satın alıyor. Satın almanın detaylarını önümüzdeki günlerde Mexx'in Hollanda'daki merkezinde yapacağımız basın toplantısı ile duyuracağız” dedi.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde