Nomura'dan kötü haber: Dolar/TL 6 ay içerisinde 4'ü aşacak

Nomura'dan kötü haber: Dolar/TL 6 ay içerisinde 4'ü aşacak

Yatırım Bankası Nomura'dan Dolar/TL için karamsar tahminler: "Lira korkunç terör saldırıları gibi kötü haberlerle satılmaya devam edecek."

Nomura'dan kötü haber: Dolar/TL 6 ay içerisinde 4'ü aşacak
16px
24px
03.01.2017 10:57
ABONE OLgoogle

Yatırım Bankası Nomura, dolar/TL'de 2017 için karamsar tahminlerde bulundu. Nomura, yılın ilk yarısında dolar/TL'nin 4'ü aşmasını bekliyor.

Nomura Gelişen Piyasalar Stratejisti Henrik Gullberg, "TCMB yeterli derecede yanıt verip TL ikinci yarıda stabilize olmadan önce dolar/TL'yi 2017'nin ilk yarısında 4'ün üzerinde görmeyi bekliyoruz" dedi.

Nomura stratejistinin Bloomberg News'ten Tuğçe Özsoy'a ilettiği e-posta mesajında şu ifadeler yer aldı:

"Piyasa katılımcıları TCMB'nin enflasyon tehdidini ciddiye aldığına dair sinyaller arıyor. Reel faizleri piyasanın lirada kısa pozisyon almasını engellemeye yetecek kadar yüksek seviyelere çekmek gibi. Ama şu anda TCMB reel faizlerin gerilemesine izin veriyor, enflasyon TCMB’nin faiz artırımlarından daha hızlı artıyor.

Bu durumun değişmesi gerekiyor ve 2015 başındakine benzer şekilde agresif politika sıkılaştırması görene kadar lira korkunç terör saldırıları gibi kötü haberlerle satılmaya devam edecek. Algı daha destekleyici olduğunda da değer kazanmayacak." BloombergHT

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde