Nobel ödüllü ekonomi profesörü: 10 kat dehşet içindeyim

Nobel ödüllü ekonomi profesörü: 10 kat dehşet içindeyim

Nobel Ödüllü Profesör Oliver Hart, Trump'ın başkan seçilmesiyle ilgili olarak, "Şimdi 10 kat daha fazla dehşet içindeyim" yorumunu yaptı.

Nobel ödüllü ekonomi profesörü: 10 kat dehşet içindeyim
16px
24px
11.11.2016 11:30
ABONE OLgoogle

Donald Trump’ın ABD Başkanlığı’na seçilmesi üzerine görüşlerini açıklayan bu yılın Nobel Ekonomi Ödülü sahiplerinden Harvard Üniversitesi Profesörü Oliver Hart, Trump ile birlikte bir acizlik dönemine girildiğini belirterek, "Şu an 10 kat daha fazla dehşet içindeyim" diye konuştu.

Oliver Hart, "Daha önce Trump’ın başkan seçilme olasığı karşısında dehşet duyuyordum. Şu an olabilecekleri düşündüğümde 10 kat daha fazla dehşet içindeyim" dedi ve ekledi:

"En tehlikelisi de Trump ile birlikte yeteneksizlik dönemine giriyor olmamız; çevresinde yetkin insanlar yok. Adı geçen ekonomistlerin tümü tanınmamış kişiler. Bunun yanı sıra Trump’ın tavsiyeleri dinlemek için bir ilgisinin olduğunu düşünmüyorum. Trump herşeyi en iyi kendisinin bildiğine inanıyor. Bilgisizliğinin sınırını bilmiyor. Bu da dehşet verici. Şimdiye kadar aynı anda ortaya çıkıp 'bu insan tehlikeli' diyen bu kadar sayıda insana rastlamadım. Tanınmış ekonomistler arasından kendisine danışman bulması çok zor; zira tümü kendisine karşı."

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde