Nihat Özdemir, Rusya'da terminal yapacak

Nihat Özdemir, Rusya'da terminal yapacak

2018 için havaalanlarını yenileme çalışmasını hızla sürdüren Rusya, en önemli çalışmalarını da Türk şirketlere emanet ediyor.

Nihat Özdemir, Rusya'da terminal yapacak
16px
24px
22.03.2017 04:55
ABONE OLgoogle

2018 yılında düzenlenecek FIFA Dünya Kupası’nın ev sahipliğini Rusya üstleniyor. 11 şehirde düzenlenecek karşılaşmalar 12 stadyumda oynanacak. Bu şehirler arasında Moskova, St. Petersburg ve Yekaterinburg dışındakiler biraz daha güneyde ve birbirlerine daha yakın bir bölgede yer alıyor. Her ne kadar bu mesafe haritada yakın gibi görünse de Rusya’nın geniş coğrafyasını düşününce bu kentler arasındaki uzaklık aslında saat farklarına bile sahip. İşte bu nedenle 2018’de düzenlenecek turnuva için en önemli bağlantı, havayolu taşımacılığıyla gerçekleşecek...

ROSTOV’U DA ALDI

2018 için havaalanlarını yenileme çalışmasını hızla sürdüren Rusya, en önemli çalışmalarını da Türk şirketlere emanet ediyor. Son iki yılda keskinleşen, son haftalarda ise yumuşamaya bırakan iki ülke arasındaki siyasi havaya rağmen…

Bilindiği gibi Rusya’nın güney batısında yer alan ve turnuva maçlarına ev sahipliği yapacak Rostov’un havalimanını Limak ve Rusya’da iş yapan Türk ortağı Marashstroy şirketi yapacak. 8 milyon yolcu kapasiteli bu havalimanı 210 milyon euroya mal olacak.

Rostov’un ardından Limak ve ortağı şimdi de rotasını bir başka şehre çevirdi. 2018’deki turnuvaya ev sahipliği yapacak bir başka şehre; Volgograd’a…

PROJE YAKLAŞIK 140 MİLYON LİRA

2.1 milyar rubleye yani yaklaşık 140 milyon liraya mal olacak proje Volgograd Havalimanı’nın uluslararası yolcu terminalini içeriyor. 2018’in ilk aylarında devreye girecek bu terminal binası 10 bin metrekarelik bir alanda hizmet verecek.

Saratov kenti de bilindiği gibi turnuvaya ev sahipliği yapacak kentlerden biri. Şehrin dünyaya açılan kapısı Saburovka Havalimanı’nın inşaatı için de 14 şirket başvuru yaptı. Bunlar arasında Rusya’nın dönüşümünde büyük işlere imza atan ENKA, Soçi kentinde iki olimpiyat tesisi ile otel inşaatlarını tamamlayan Yenigün İnşaat favori firmalar arasında gösteriliyor.

Kerim Ülker/Dünya

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde