New York’taki 35 katlı yeni Türkevi binasını hangi müteahhit yapacak?

New York’taki 35 katlı yeni Türkevi binasını hangi müteahhit yapacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile birlikte, yeni Türkevi binasının temel atma törenine katıldı.

New York’taki 35 katlı yeni Türkevi binasını hangi müteahhit yapacak?
16px
24px
19.09.2017 13:37
ABONE OLgoogle

Birleşmiş Milletler 72. Genel Kuruluna katılmak üzere Amerika Birleşik Devletleri’nin New York’ta kentinde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile birlikte, yeni Türkevi binasının temel atma törenine katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, New York’un merkezi noktalarından birinde, BM binasının karşısında inşa edilecek olan Türkevi’nin temel atma töreninde yaptığı konuşmada; New York’un, pek çok uluslararası kuruluşa ev sahipliği yaptığına, şehrin aynı zamanda dünyanın önde gelen finans, ticaret, kültür-sanat ve diplomasi merkezlerinden biri olduğuna işaret etti.

Türkiye’nin hedeflerine uygun mekân ihtiyacının en çok hissedildiği yerlerin başında New York’un geldiğini belirten ve eski Türkevi binasının ihtiyacı karşılayamaz hâle geldiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkevi’nin, Türkiye ve Türkiye’nin ABD’deki dostları için hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.

New York’taki yeni Türkevi binası IC İçtaş İnşaat tarafından yapılacak

IC İçtaş İnşaat ve Amerika’nın önemli inşaat şirketlerinden Tishman ortaklığında, New York’ta inşa edilecek 35 katlı Türkevi’nin temel atma töreni, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirildi. IC İçtaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Fırat Çeçen, New York’ta böylesine büyük ve özel bir projeye imza atmaktan onur ve gurur duyduklarını belirtti.

Çeçen: Yeni Türkevi inşaatı Türkiye’nin prestijine yakışır olacak

IC İçtaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Fırat Çeçen yaptığı konuşmada, “Hayata geçirilecek projenin önemi, özellikleri ve 36 aylık inşaat süresi düşünüldüğünde; Birleşmiş Milletler binasının karşısında yer alması sebebiyle son derece özen isteyen bir yapım sürecini başlatıyoruz. Şehrin en yoğun bölgesinde, son derece sınırlı alanda, yüksek güvenlik ve disiplin içerisinde çalışacağız. New York’un kalbinde yer alacak Türkevi’ni, Türkiye’nin prestijine uygun bir biçimde tamamlayacağız. Hepimize hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Türk geleneksel sanatının simgesi “lale” New York’ta gökyüzüne yükselecek

Birleşmiş Milletler (BM) binasının hemen karşısındaki eski Başkonsolosluk binasının yerine yapılacak Yeni Türkevi’ni, BM’de görev yapan Türk misyonu kullanacak. BM Daimi Temsilciliği ve New York Başkonsolosluğu çalışma ofislerinin yanı sıra, üst katlarda diplomatların konaklayabileceği bir rezidansın da yer alacağı binanın inşaatı, IC İçtaş İnşaat ve Tishman işbirliğiyle gerçekleştirilecek.

ABD’li mimarlık firması Perkins Eastman tarafından tasarlanan bina, 20 bin m2’lik alana inşa edilecek ve Türk kültürü, tarihi ve mimarisini yansıtacak. Başmimar Jonathan Stark’ın Türkiye ziyaretinde yaptığı incelemelerin ardından başta Selçuklu motifleri olmak üzere geleneksel Türk mimarisi motiflerinin kullanıldığı Türkevi binası, gökyüzüne lale formunda yükselecek. Yeni Türkevi modern görünümüyle de New York gökdelenlerine katılan zarif ve simgesel bir yapı olacak.

Çevre dostu Türkevi, “Leed Silver” sertifikalı olacak

200 kişilik oditoryum, toplantı ve sergi salonları ile 20 araçlık yeraltı otoparkının yer alacağı binada; yağmur sularını depolayacak bir sistem kurulacak. Türkevi, “Leed Silver” yeşil bina sertifikasına da sahip olacak.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde