Necdet Özel’in sözleri AKP'de rahatsızlık yarattı

Necdet Özel’in sözleri AKP'de rahatsızlık yarattı

Necdet Özel’in TSK’daki “paralel yapı” iddilarıyla ilgili “MİT ve Emniyet’ten belge istedik ama gelmedi. Biz, imzasız ihbar mektubuyla işlem başlatmayız” demesi AKP’de rahatsızlık yarattı

Necdet Özel’in sözleri AKP'de rahatsızlık yarattı
16px
24px
01.09.2014 06:40
ABONE OLgoogle
Necdet Özel’in TSK’daki “paralel yapı” iddilarıyla ilgili “MİT ve Emniyet’ten belge istedik ama gelmedi. Biz, imzasız ihbar mektubuyla işlem başlatmayız” demesi AKP’de rahatsızlık yarattı
 
Genelkurmay Başkanı Necdet Özel’in önceki akşam Çankaya Köşkü’nde düzenlenen 30 Ağustos resepsiyonunda yaptığı açıklamalar Ankara kulislerinde hâlâ tartışılıyor.

Özel’in özellikle Türk Silahlı Kuvvetleri’ndeki (TSK) paralel yapılanma iddialarıyla ilgili söyledikleri AKP içinde soğuk duş etkisi yaptı. Özel, resepsiyonda yaptığı açıklamada ellerinde belge ve bilgi olmadan TSK içinde “paralel yapı” avına çıkmayacaklarını şu sözlerle ifade etmişti:

“Türk Silahlı Kuvvetleri elinde bilgi ve belgeyle çalışır. Bunun dışında MİT ve emniyetten belge istedik, ama bize şu ana kadar bilgi belge gelmiş değil. İmzasız ihbar mektuplarıyla işlem başlatamayız. Türk Silahlı Kuvvetleri hukukun üstünlüğüne inanır, buna göre gereğini yapar.” Özel’in bu ifadeleri “paralel yapı” ile her ne şekilde olursa olsun mücadele etmekte kararlı olan AKP’de rahatsızlıkla karşılandı ve iktidar partisinde “Özel’in paralel yapı ile savaşta kendileri kadar kararlı olmadığı” yönünde düşünceler oluşmasına neden oldu.

ADLİ YIL AÇILIŞI

Bunun yanında Necdet Özel, Adli Yıl açılış törenine katılacağını söyleyerek bu konuda da hükümetle ters düştü. Cumhurbaşkanı Erdoğan, henüz Köşk’e çıkmadan evvel Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu konuştuğu taktirde törene katılmayacağını deklare etmişti. Başbakan Ahmet Davutoğlu da geçtğimiz günlerde adli yıl açılış törenine iştirak etmeyeceğini açıklamıştı. Necdet Özel ise Adli Yıl açılış törenine katılıp katılmayacağı yönündeki soru üzerine “O tarihte İstanbul’a gideceğini, ancak akşam düzenlenecek resepsiyona katılmayı planladığını” belirtti.

“BASINDAN ÖĞRENİYORUZ”

Özel’in çözümsürecine ilişkin bilgileri olmadığını ve konu hakkındaki gelişmeleri basından öğrendiklerini söylemesi de “Hükümete yönelik bir iğneleme” olarak yorumlandı. Özel, konu hakkında şunları söylemişti: “Sürece ilişkin yol haritasını bilmiyoruz. Hükümetin bir politikası var, o politika yürüyor. Biz çözüm sürecine ilişkin yol haritasını bilmiyoruz, o çalışmanın içinde yokuz. Konuyla ilgili ayrıntıları basından öğreniyoruz. Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay çalışmanın kamu kuruluşlarına gönderileceğini söylemişti, henüz bir şey gönderilmedi. Görürsek biz de görüşlerimizi söyleriz.” 
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde