Nazlı Ilıcak’ın da aralarında olduğu 42 gazeteci için gözaltı kararı

Nazlı Ilıcak’ın da aralarında olduğu 42 gazeteci için gözaltı kararı

Darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturmada 42 gazeteci hakkında gözaltı kararı verildi.

Nazlı Ilıcak’ın da aralarında olduğu 42 gazeteci için gözaltı kararı
16px
24px
25.07.2016 09:46
ABONE OLgoogle
Darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturmada 42 gazeteci hakkında gözaltı kararı verildi. Bu gazeteciler içinde Nazlı Ilıcak da bulunuyor.

15 Temmuz darbe girişimin ardından başlatılan soruşturmada bazı gazeteciler için gözaltı kararı çıktı. Gözaltı talebi, İstanbul Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Başsavcı Vekili İrfan Fidan'dan geldi.

Fethullahçı Terör Örgütü'nün medya ayağıyla ilgili oldukları iddiasıyla 42 gazeteci hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Bu isimler arasında Nazlı Ilıcak (72) da var.
Nazlı Ilıcak'ın İstanbul'daki evinde bulunamadığı belirtildi.

Başsavcılık, soruşturmanın medya ayağında, aralarında tanınmış gazetecilerin de bulunduğu 42 kişi hakkında, nöbetçi İstanbul Sulh Ceza Hakimliğine başvurarak yakalama emri çıkarılmasını talep etti. Talebi değerlendiren hakimlik, 42 şüpheli hakkında yakalama emri çıkarılmasına hükmetti. Haklarında yakalama emri çıkarılan isimler şöyle:

Abdullah Abdulkadiroğlu, Abdullah Kılıç, Ahmet Dönmez, Ali Akkuş, Arda Akın, Ayşe Nazlı Ilıcak, Bayram Kaya, Bilal Şahin, Bülent Ceyhan, Bülent Mumay, Bünyamin Köseli, Cemal Azmi Kalyoncu, Cevheri Güven, Cihan Acar, Cuma Ulus, Emre Soncan, Ercan Gün, Erkan Akkuş, Ertuğrul Erbaş, Fatih Akalan, Fatih Yağmur, Habip Güler, Hanım Büşra Erdal, Haşim Söylemez, Hüseyin Aydın, İbrahim Balta, Kamil Maman, Kerim Gün, Levent Kenez, Mahmut Hazar, Mehmet Gündem, Metin Yıkar, Muhammed Fatih Uğur, Mustafa Erkan Acar, Mürsel Genç, Selahattin Sevi, Seyid Kılıç, Turan Görüryılmaz, Ufuk Şanlı, Ufuk Emin Köroğlu, Yakup Sağlam ve Yakup Çetin.

5 KİŞİ GÖZALTINDA

İstanbul Emniyet Müdürlüğünce yapılan operasyonlarda, gazeteciler Yakup Sağlam, İbrahim Balta, Seyid Kılıç, Bayram Kaya ve Cihan Acar'ın gözaltına alındığı, diğer şüphelilerin ise evlerinde bulunamadığı öğrenildi.

ILICAK BODRUM'DA ARANIYOR

Ilıcak'ın Bodrum'da olabileceğini değerlendiren polis, Muğla Emniyeti ile temasa geçti. 

12 Eylül döneminde bir süre cezaevinde kalan Nazlı Ilıcak, 1999 yılındaki seçimlerde Fazilet Partisi'nden milletvekili seçilerek TBMM'ye girmişti.

Ilıcak, Fazilet Partisi'nin kapatılmasıyla birlikte 5 yıl siyaset yasağı almıştı.

Ilıcak; Tercüman, Hürriyet, Yeni Şafak, Sabah Bugün ve Takvim'in de aralarında bulduğu çok sayıda basın kuruluşunda görev yapmıştı.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde