NG Güral, çikolatadan çıkıyor mu?

NG Güral, çikolatadan çıkıyor mu?

NG Güral Çikolata bünyesinde bulunan Çiçeksepeti.com duayen sanayici Nafi Güral’ın damadı Özgür Gür tarafından kurulmuştu. Ancak ilginç bir gelişme yaşandı...

NG Güral, çikolatadan çıkıyor mu?
16px
24px
24.07.2015 11:46
ABONE OLgoogle
Çikolatasepeti.com ismini duymuşsunuzdur. NG Güral Çikolata bünyesinde bulunan Çiçeksepeti.com duayen sanayici Nafi Güral’ın damadı Özgür Gür tarafından kurulmuştu.

2007 yılında kayınpederinin verdiği sermaye desteğiyle Sakarya’da çikolata fabrikası kuran Özgür Gür, çetin rekabetin yaşandığı piyasada satışlarını Çiçeksepeti.com üzerinden yapmaya başlamıştı.

Bir dönem oldukça da başarılı oldu. Kamuoyu markayı yakından tanıdı. Girişimci damadın bu yatırımı melek yatırımcı bile çekti. Hatta yabancı bir yatırımcı yüzde 51 hisseye talip oldu.

Site günlük 15 bin ziyaretçi sayısına ulaşmıştı. Özgür Gür, İngiltere, Kuzey Amerika ve İsrail’e ihracat yapmayı da planlıyor, bu alanda önüne ciddi hedefler koyuyordu.

Üretilen çikolatalar NG Çikolata, Mild, Chocchic, Chicoflora ve Tatlı Harfler markasıyla satılıyordu.

Kendine önemli hedefler koyan NG Çikolata ile ilgili geçen hafta ilginç bir gelişme yaşandı. NG Çikolata Sanayi Anonim Şirketi, Nafi Güral Yatırım Anonim Şirketi’ne devredildi. 

Bu birleşmenin ne anlama geldiğini duayen işadamı Nafi Güral’a sormak için aradık, not bıraktık ama Bayram arifesine denk geldiği için görüşmemiz mümkün olmadı. Piyasadan edindiğimiz bilgiye göre, Nafi Güral çikolatadan çıkma kararı almış. Konu ile ilgili geri dönüş olursa gelişmeleri yine bu sayfalara taşıyacağız…

Para Dergisi
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde