NATO skandalını deşifre eden binbaşı Ebru ifadeye çağrıldı

NATO skandalını deşifre eden binbaşı Ebru ifadeye çağrıldı

Norveç'teki NATO tatbikatındakı skandalı deşifre eden Binbaşı Ebru Nilhan Bozkurt’un savcılığa bilgi sahibi sıfatıyla ifade verecek.

NATO skandalını deşifre eden binbaşı Ebru ifadeye çağrıldı
16px
24px
22.11.2017 10:29
ABONE OLgoogle

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, NATO’nun Norveç’teki Trident Javelin Tatbikatı’nda Atatürk ile AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın hedefe konulduğu skandalla ilgili soruşturma başlatmıştı. Skandalın yankıları sürerken, savcılığın yürüttüğü soruşturma derinleştirildi.

 O SUBAY SKANDALI ANLATACAK

Tatbikat 8-17 Kasım tarihleri arasında yapılırken, skandal olay 13 Kasım’da yaşandı. Skandalı, FETÖ’nün askeri casusluk kumpası mağdurlarından Binbaşı Ebru Nihan Bozkurt deşifre etti.  İşte NATO'daki skandalı ortaya çıkaran kahraman Binbaşı Ebru

Hükümete yakın Yeni Şafak gazetesinden Osman Özgan'ın haberine göre, soruşturma kapsamında, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nda görevli Bozkurt ile ismi açıklanmayan bir Türk subayının "bilgi sahibi sıfatıyla" dinleneceği öğrenildi. Bozkurt’un, skandalı nasıl fark ettiği ve Türk yetkilileri nasıl haberdar ettiği gibi konularda bilgisine başvurulacağı belirtildi.

BAĞLANTILARI MERCEK ALTINDA

Savcılığın ayrıca Genelkurmay Adli Müşavirliği’ne de bir yazı yazarak skandalla ilgili ellerinde bulunan bilgi, belge ve dokümanları istediği öğrenildi.

Skandalın ardından Erdoğan’ı arayan NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg özür dilemiş ve komuta kademesi tarafından gerekli soruşturmanın başlatıldığını, hadiseye sebebiyet veren sözleşmeli Norveçli teknisyenin de işine son verildiğini ifade etmişti. Personelin, kimliği ve bağlantılarının da mercek altına alındığı vurgulandı. Ayrıca "Recep Tayyip Erdoğan" adlı sahte hesap ve bu hesabı açan kişiyle ilgili de çalışma yapıldığı ifade edildi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde